Tulevana lauantaina Neste Puistohulmi -rallista ykköstilaa tavoittelevat Juha-Mikael Hannula ja Joni Hiipakka aloittivat viime sunnuntaina aamuhartauden Bemarin 24-reikäisen kannen irrotuksella.

Tulevana lauantaina Neste Puistohulmi -rallista ykköstilaa tavoittelevat Juha-Mikael Hannula ja Joni Hiipakka aloittivat viime sunnuntaina aamuhartauden Bemarin 24-reikäisen kannen irrotuksella.

Jurvalainen Dragon Racing puhdistaa yrittäjien korvienvälit erikoiskokeilla

16.9.2015

Tulevana lauantaina Neste Puistohulmi -rallista ykköstilaa tavoittelevat Juha-Mikael Hannula ja Joni Hiipakka aloittivat viime sunnuntaina aamuhartauden Bemarin 24-reikäisen kannen irrotuksella.

Joni Hiipakka ja Juha-Mikael Hannula ovat jurvalaisia yrittäjiä. Omissa muutaman miehen yrityksissään miehet vääntävät arkisin pitkää päivää. Molempien yrittäjien reviireinä on Suomi laidasta laitaan.

   Valtakunnan päätiet siis tulevat miehille tutuiksi työn puolesta. Viikonloppuisin ympäristöoppi laajenee ralliauton tuulilasin takaa ja ajoittain myös sivuikkunoista kurkkien. Se on Jurvan miesten tapa puhdistaa korvien välit arjen työrutiineista.

  Kolmatta kautta Dragon Racing -tiimin lipun alla pääasiassa F-Cupin rallisarjan kisoja BMW M3 -autolla kurvailevat ykköskuljettaja Joni Hiipakka ja kartturi Juha-Mikael Hannula ovat nopeasti nousseet yleisen luokan Tasavallan nopeimpien autokuntien kastiin. Vauhti on kestänyt, mutta tekniset ongelmat ovat estäneet isojen kannujen kaappaamiset.

  -Olemme oman ajan säästämiseksi ulkoistaneet ralliauton huoltoon liittyviä töitä. Siinä emme kuitenkaan onnistuneet. Kone oli huollossa, mutta sen jälkeen alkoivat ongelmat. Nyt on viisi päivää aikaa Laihian Puistohulmi ralliin ja edessä on jumppaa moottorin kannen kanssa, noitui Hiipakka viime sunnuntaina Bemarin 24-reikäinen kainalossaan.

  -Tämä on tällaista. Ei auta muu kuin venyttää päivää. Ajamme kuitenkin varmuudella rallia ensi lauantaina Laihialla. Ja ajetaan muuten voitosta, vakuuttavat Jurvan miehet yhteen ääneen.

Mittarit kunnossa

  Joni Hiipakan yritys PME Control on mittalaitteiden tarkistuksiin erikoistunut yritys. Työkohteita riittää Kotkasta Ivaloon.

  -Yrityksen tarkastuskohteet vaihtelevat pienimmistä kaupan myymälävaaoista Suomen lentoliikenteen tankkausjärjestelmiin. Tehtävämme on tarkistaa mittalaitteiden oikeellisuus. Tarkistamme säännöllisesti esimerkiksi autoliikennettä palvelevien tankkauspisteiden mittareiden laillisuuden. Emme tarkistuksissa ole sidoksissa mihinkään ryhmään, vaan teemme työn kolmantena osapuolena, selvittää Hiipakka päivätyönsä rytmejä.

  Hiipakan itsensä lisäksi kuusi vuotta toiminut PME Control työllistää kolme vakituista ja kaksi osa-aikaista työntekijää.

  -Eteenpäin on menty koko ajan. Töiden määrä on kasvanut joka vuosi. Uskon, että hyvin tehty työ on ollut meidän paras käyntikortti. Pidetään jatkossakin siitä kiinni ja kirkastetaan nuppia viikonloppuisin rallin merkeissä. Siitä saa hyvät kiksit.

Puhdasta jälkeä

  JMH Pesupalvelua pyörittävä Juha-Mikael Hannula työllistää itsensä lisäksi seitsemän muuta henkilöä. Pesupalvelun työkohteina ovat maatilat ympäri Suomea.

  -Teemme maatilojen saneerauksia. Kun esimerkiksi karjatiloissa vaaditaan perusteellista puhdistusta ja desinfiointia teemme työn perustuksista katon harjaan saakka. Siinä käsitellään kaikki pinnat, putket, johdot, ilmastoinnit ja mitä vain eteen tulee. Usein joudumme vaihtamaan rakennusten ulkopuolelta myös maakerroksia, kuvailee Hannula töidensä kohteita.

  -Työt yhdessä kohteessa voivat kestää muutamasta päivästä muutamaan viikkoon tai kuukauteen. Käytössä on monenlaisia laitteita kalkkiruiskuista myrkkyruiskuihin. Käytämme työssä aina hengityssuojaimia. Se on vain niin, että kun on viikon katsellut työmaalla karjasuojien seiniä, on hienoa päästä viikonloppuna tuulettamaan itseään ralliauton kartturin penkille.

  -Eikä sitä joka viikonloppu kilpaa ajeta. Välillä vain treenataan ja laitetaan koko tiimin voimin kisakalustoa kuntoon.

 

                                                                              Teksti ja kuva: JiiVee Korpela

« Takaisin