Päättyneellä kaudella Jukka Ketomäki yleisessä luokassa ja Juuso Metsälä junnuissa veivät mestaruutensa samalla Skoda Fabia R5 -ralliautolla.

Päättyneellä kaudella Jukka Ketomäki yleisessä luokassa ja Juuso Metsälä junnuissa veivät mestaruutensa samalla Skoda Fabia R5 -ralliautolla.

Junioritkin voivat kilpailla rallisprintin Suomen mestaruudesta

27.11.2019

 

Teksti ja kuvat: JiiVee Korpela

Päättyneellä kaudella rallisprintin SM-sarjan yleisen luokan nelivetoisten mestaruus ja junioreiden ykkössija ajettiin samalla Skoda Fabia R5 -ralliautolla ylistarolaisen Jukka Ketomäen ja Keuruun Urheiluautoilijoita edustavan Juuso Metsälän toimesta. Tulevalla kaudella junioreilla on mahdollisuus kamppailla myös yleisen luokan mestaruudesta.
 Rallisprintin Suomen mestaruudesta, Suomen juniorimestaruudesta, sekä Suomi Cup -mestaruuksista on nykymuotoisessa sarjassa kilpailtu jo useamman kauden ajan.
 Tulevalla kaudella sarjamestaruudet pysyvät ennallaan, mutta sillä muutoksella, että junioriluokkien kuljettajat ajavat samoissa SM-luokissa yleisen lisenssiluokan kuljettajien kanssa. Näin junioreilla on mahdollisuus kilpailla rallisprintin juniorimestaruuden lisäksi suoraan myös lajin Suomen mestaruudesta.

  Rallisprintin SM-sarjaan ei jatkossakaan ole erillistä ilmoittautumista, vaan kaikki sarjaluokkiin kilpailun ilmoittautumisajan puitteissa ilmoittautuneet kilpailijat keräävät sarjapisteitä ajamistaan osakilpailuista.

Kaikki lasketaan

 Tulevan kauden pistelaskutapa palkitsee luotettavia kuljettajia ja kestävää kalustoa, sillä kaikkien sarjan kuuden osakilpailun pisteet lasketaan loppupisteisiin. Osakilpailut etenevät tutulla kaavalla. SM-sarja käynnistyy talvella kahdella osakilpailulla. Keskikesällä päästellään kaksi asfalttikisaa ja kausi huipentuu syyspuolella kahteen sorateiden rypistykseen.

Lisämausteen pistelaskuun tuo jo käytössä ollut sääntö, joka sallii jokaisen kuljettajan valita yksi kilpailu, jossa hän ajaa 1,5-kertaisista pisteistä. Kilpailijan on viimeistään kilpailua edeltävänä päivänä ilmoitettava, missä kilpailussa hän ajaa korotetuista pisteistä. Mikäli kilpailija ei ole ennen viimeistä osakilpailua ajanut 1,5-kertaisista pisteistä lasketaan hänelle viimeisen osakilpailun pisteet korotettuina.

 SM-luokkien lisäksi Suomi Cup -titteleistä mitellään entiseen tapaan nuorten, naisten ja senioreiden luokissa.

 Rallisprintin SM-sarjan osakilpailut kaudella 2020; 2.2. Lahti, 1.3. Laukaa, 7.6. Vihti, 4.7. Vaala, 12.9. Kitee, 3.10. Turenki.

 

                                                                              

« Takaisin