Krista Pärmäkoski sekä TEHO Sport –junnuksi valittu Ronja Linna olivat yhteisellä lenkillä. Kuva Heidi Lehikoinen.

Krista Pärmäkoski sekä TEHO Sport –junnuksi valittu Ronja Linna olivat yhteisellä lenkillä. Kuva Heidi Lehikoinen.

Juniorille oppia

3.11.2015

Krista Pärmäkoski sekä TEHO Sport –junnuksi valittu Ronja Linna olivat yhteisellä lenkillä. Kuva Heidi Lehikoinen.

Tomi Olli

Krista Pärmäkosken TEHO Sport -junnuksi valittiin 16-vuotias jyväskyläläinen Ronja Linna. Yhteistyössä TEHO Sportin ja Kuortaneen Urheiluopiston kanssa myönnettävä palkinto jaettiin viime viikolla kolmannen kerran. Huhtasuon Hiihtoa edustava Linna sijoittui viime kaudella 16-vuotiaiden SM-sprintissä viidenneksi sekä pääsi hiihtämään naisten SM-viestissä seuransa väreissä. Linnalle Pärmäkoski on esikuva.
- En olisi koskaan kasvanut hiihtoharrastukseeni näin syvälle ilman esikuvaa. Pidän  Kristan olemuksesta, sisukkuudesta sekä esimerkillisestä käytöksestä ja asenteesta. Nyt pääsen näkemään lajini huipun tekemistä, harjoittelemaan yhdessä, esittämään kysymyksiä, oppimaan uutta sekä ottamaan mallia hänestä. Tämä on minulle ainutlaatuinen tilaisuus, Linna sanoo.
 

Monipuolisuus valttia

Linnan lajitausta on monipuolinen. Sieltä löytyy hiihdon lisäksi taitoluistelu, kilpatanssi, yleisurheilu sekä telinevoimistelu. Voimistelu-uran viimeiseltä kilpailukaudelta tarttui mukaan muun muassa  KLL:n mestaruus puomilta sekä neliottelun pronssi.
- Olen saanut voimistelusta erittäin hyvät nopeus- ja voimaominaisuudet, kehonhallintaa, taitoa sekä liikelaajuudet. Näin ollen minulla on hieman erilaisempi pohja kuin monella muulla nuorella hiihtäjällä.

Pärmäkoskelle valinta oli tänäkin vuonna vaikea, sillä joukossa oli useita hyviä hakemuksia.

- Niitä läpikäydessä tuli jälleen hyvä mieli siitä, kuinka paljon innokkaita harrastajia hiihto vetää puoleensa. Tänäkin vuonna hakemuksista välittyi into, motivaatio sekä halu testata omia rajoja. Ronjan hakemuksessa vaikutuksen teki lisäksi hänen monipuolinen taustansa.

- Olen itse saanut hyviä vinkkejä ja apua kokeneemmilta hiihtäjiltä, tämä palkinto onkin minulle mieluisa tapa jakaa vastaavasti omia tietojani eteenpäin, Pärmäkoski toteaa.

 

Kovaa treeniä

Pärmäkoski on treenannut valmentajansa Matti Haaviston opeilla kovaa. Kyytiä ovat saaneet niin testiennätykset kuin treenituntimäärätkin, jotka ovat nousseet kausitasolla 720 tunnista 850 tuntiin. Treenin tulokset nähdään alkavan talven kisoissa. Koska kalenterissa ei ole arvokisoja saa suurimman huomion maailmancup sekä vuodenvaihteessa hiihdettävä Tour de Ski.

- Ne ovat kauden suurimmat tavoitteeni, koska arvokisoja ei tosiaan ole ohjelmassa. Pidemmällä tähtäimellä mielessä ovat vuonna 2017 Lahdessa käytävät MM-kisat, Pärmäkoski toteaa.

« Takaisin