Junioreiden suomenmestaruus vauhditti Pollarin siirtymistä rallin SM sarjaan. Kuva Jani Salonen.

Junioreiden suomenmestaruus vauhditti Pollarin siirtymistä rallin SM sarjaan. Kuva Jani Salonen.

Junioreiden suomenmestari Olli Pollari siirtyy rallin SM- sarjaan

12.1.2017

Junioreiden suomenmestari Olli Pollari siirtyy rallin SM- sarjaan

 

        Jani Salonen

Alavuden urheiluautoilijoita edustava Olli Pollari siirtyy rallin SM- sarjaan. Pollari on solminut yhteistyösopimuksen Rallybaron oy:n kanssa, joka tunnetaan laajasta toiminnastaan rallin parissa. Mestaruuksia tiimin kuljettajille on tullut niin rallin SM- kuin F- sarjoissa.

23- vuotias Pollari voitti kaudella 2016 rallin junioreiden suomenmestaruuden nostaen itsensä rallikansan tietoisuuteen lahjakkaana sekä taktikoinnin hallitsevana kuljettajana. SM -sarjaan siirtymisen johdosta kilpailukalustoksi on valikoitunut Citroen C2 r2 max, joka poikkeaa aikaisemmin käytössä olleesta takavetoisesta BMW:stä melkoisesti. Pollari ei koe etuvetoiseen siirtymisen olevan ongelma,

- Perusteiltaan autot ovat aina samanlaisia, olkoon vetopää sitten edessä tai takana. Haasteena tulee olemaan vähäinen nuottikokemus, koska kilpailuhistoriani sisältää lähinnä ns. pimeitä kisoja, joissa ennakkotutustuminen on kiellettyä. Siirtyminen nuotitettaviin kilpailuihin nostaa vauhtia huomattavasti, joten luotto omaan näkemykseen täytyy olla sataprosenttinen. Jos sitä epäilee, niin takkiin tulee jokaisella erikoiskoe kilometrillä, pohtii Pollari uuden kauden lähestyessä.

Pollari on yhdessä taustajoukkojensa kanssa rakentanut pitkäjänteisesti tietä kohti suomalaisen ralliautoilun huippusarjaa. Rallybaron tiimin toiminnanjohtaja Antti Leinonen katsoo Pollarin kiinnittämisen olevan luonnollinen osa yhtiön strategiaa nuorten kuljettajien parissa. Tarkoituksena on antaa nuorelle ja lupaavalle kuljettajalle mahdollisuus urakehitykseen kovatasoisessa rallisarjassa.

Tuleva kauden kilpailukalenteri kattaa 7. osakilpailua ja Pollarin ensimmäinen koitos on napapiirillä 26-28.1 ajettavassa Arctic rallissa, joka kansan parissa tunnetaan paremmin tunturirallina. Kilpailuluokkana on SM3, joka on noussut viime vuosina SM -sarjassa yhdeksi kovatasoisimmista.

« Takaisin