Jukka Kuoppamäki koki tekemisen riemua Jurvan Musiikkipaja -studiossa Sarvijoella.

Jukka Kuoppamäki koki tekemisen riemua Jurvan Musiikkipaja -studiossa Sarvijoella.

Jukka Kuoppamäki äänitti uutta Kurkiaura -levyä Jurvassa

18.6.2020

Mika Hankaniemi

Legendaarinen laulaja, säveltäjä, sanoittaja ja lauluntekijä Jukka Kuoppamäki vieraili hiljattain Jurvan Sarvijoella äänittämässä uuden levynsä lauluosuuksia. Jari Niemelän isännöimällä Jurvan Musiikkipaja -studiolla vallitsi leppoisa ja paineeton tekemisen meininki, vaikka Kuoppamäen seuraavalle Kurkiaura -albumille on tulossa kokonaiset 11 kappaletta.

- Ihmisen elämän tiestä kertova Kurkiaura on ensimmäinen levylle valikoitunut biisi, joten siitä tuli albumin nimi. Levyn sanoitusten aihepiiri on kirjava: Suomi -teema on vahvasti läsnä, kuten isänmaa ja äidinkieli. Mukana on myös kreikkalaista mytologiaa. Uuden tekemiseen löytyy edelleen paloa, vaikka minulla on ainakin 2 000 biisiä, joista valita keikkasetti, mutta mikäs tässä, kun olemme löytäneet Jarin kanssa yhteisen tekemisen riemun. Olemme tunteneet hänen kanssaan jo jonkin aikaa, Kuoppamäki kehui.

Niemelä vastaa tulevan albumin taustoista ja rytmeistä.

-Hänestä on tullut luottosovittaja, joten ilmeisesti meillä on sama maku musiikin suhteen. Ja vaatimustaso on korkea, joten puolivalmista ei tehdä, Kuoppamäki painotti.

- Uuden levyn biisit ovat tosi hyvä ja sanoitukset erittäin koskettavia, Niemelä tiivisti.

Maestron kesämökin seiniä koristavilta kultalevyiltä löytyy useita listaykkösiä ja hittejä, kuten Sininen ja valkoinen, Kultaa tai kunniaa ja Pieni mies, jotka yleisö haluaa varmasti edelleen kuulla konserteissa.

- Ei taiteilijaa voi laittaa eläkkeelle. Tätä tehdään niin kauan, kun se tuntuu mielekkäältä ja inspiraatiota riittää, 60-luvulla ensimmäisen oman levynsä julkaissut konkari totesi.

Kurkiauran julkaisee miehen oma Laulusampo -levymerkki.

- Levy julkaistaan 3. lokakuuta Vääksyn Tallukassa, jonka jälkeen alkaa konserttikiertue. Levyä tullaan myymään yleisön iloksi keikoilla.

Äänitysten jälkeen Kuoppamäki kiirehti takaisin kotiinsa Saksan Kölniin, sillä yhdeksännen lapsenlapsen on määrä syntyä heinäkuussa.

« Takaisin