BMW-luokan SM-sarjassa ajettiin kauden aikana 15 kilpailua, joista 11 päättyi Juho Siekkisen voittoon. (Kuva: JiiVee Korpela)

BMW-luokan SM-sarjassa ajettiin kauden aikana 15 kilpailua, joista 11 päättyi Juho Siekkisen voittoon. (Kuva: JiiVee Korpela)

Juho Siekkiselle neljäs mestaruus

8.11.2023

Seinäjokelainen Juho Siekkinen on hallinnut rata-autoilun BMW Xtreme Race -luokkaa koko 2020 -luvun. Päättyneeltä ratakaudelta Siekkinen ajoi neljännen peräkkäisen BMW-luokan mestaruuden.

  BMW-luokan SM-sarja käsitti viisi kilpailuviikonloppua, joiden aikana ajettiin 15 eri kilpailua. Jokaisena viikonloppuna kisattiin kaksi sprinttikilpailua ja yksi 40 minuutin puristus, jonka aikana sai vaihtaa kuljettajaa, mikäli kyseessä oli kahden kuljettajan autokunta. Siekkinen ajoi kaikki kilpailut yksin.

  -Ajoin aiemmin yhdessä Kai Eklundin kanssa. Hänellä ei kuitenkaan ollut mahdollisuutta osallistua kilpailuihin tänä vuonna. Kun ei ollut ketään potentiaalista kaveria ajamaan tiimissä, ajoin yksin kaikki kilpailut.

  Kausi alkoi Botniaringiltä. Sieltä Siekkinen kuittasi kaksi voittoa, yhden kakkostilan ja siirtyi luokan piikkipaikalle, joka kesti koko kauden mestaruuteen saakka. Siekkinen ajoi nimiinsä kauden aikana 11 osakilpailuvoittoa.

  -Toiseksi sarjassa sijoittunut Kari Haavisto voitti joitakin lähtöjä, mutta pystyin kauden edetessä lisäämään pistejohtoani. Porukka tuli koko ajan takana tiiviimmäksi, eikä mestaruus ollut varma kuin vasta viimeisenä viikonloppuna, joka sekin piti ajaa kunnolla kilpaa. Tykkään siitä, kun kisat ovat tiukkoja. Se panee aina yrittämään omaa parasta.

Tasainen kausi

  Voittojen lisäksi Siekkiselle merkittiin neljä kakkotilaa kauden aikana. Heikompia sijoituksia kestomestari ei ottanut vastaan.

  -Hyvä ja ehjä kausi. Pystyin ajamaan tasaisen sarjan. Se on aina hyvä, kun sijoitukset eivät vetele siksakkia. Hyvään menestykseen tarvitaan tietenkin hyvä auto ja sellainen meillä on. Ei ole ollut teknisiä ongelmia kauden aikana, kehuu Siekkinen BMW 325 i -autoaan.

  Mennyt suvi oli säiden puolesta vaihteleva ja myös ratakisojen viikonlopuille osui ajoittain rankkojakin sateita. Osansa sateesta saivat myös BMW-luokan kuljettajat. Siekkinen ei pane pahakseen kosteita olosuhteita.

  -Minä en kuulu siihen porukkaan, joka valittaa vesikeleistä. Olen aina tykännyt ajaa sateella. Sitä on treenattu kersasta asti silloin kun ajoin kartingia.

  -Viimeisenä kisaviikonloppuna oli osittain märkä keli, joka kuitenkin kuivui kisan loppua kohden. Ahvenistolla olin sateella vähän vaikeuksissa, mutta se johtui lasien huuruuntumisesta, kun tuulilasin lämmitin ei toiminut. Muuten ei sateista ollut kauden aikana mitään haittaa, Siekkinen kirkasti.

  Rata-autoilun SM-sarjaan tulee muutoksia ensi kaudelle. Nähdäänkö kestomestari mukana BMW-luokan mitalijahdissa tulevana suvena?

  -Tässä vaiheessa en vielä osaa sanoa ensi kaudesta. Saa nähdä, ajanko Bemarilla tai jollakin muulla, Siekkinen heittää.

 

                                                                              Teksti ja kuva: JiiVee Korpela

« Takaisin