Juha Pöytälaakson näyttävä meno palkittiin EM-hopean lisäksi kauden päätteeksi myös SM-sarjan kakkostilalla.

Juha Pöytälaakson näyttävä meno palkittiin EM-hopean lisäksi kauden päätteeksi myös SM-sarjan kakkostilalla.

Juha Pöytälaakso päästeli kylki edellä driftingin EM-hopeaa

29.9.2016

Juha Pöytälaakson näyttävä meno palkittiin EM-hopean lisäksi kauden päätteeksi myös SM-sarjan kakkostilalla.

Teksi: JiiVee Korpela

Driftingin hallitseva Suomen mestari, seinäjokelainen Juha Pöytälaakso (27), kalasti päättyneen kesän aikana isoa saalista. Viime vuonna driftingin EM-sarjasta kuudennen sijan napannut seinäjokelainen heitti verkot Euroopan radoille. Kovassa seurassa kymmenien kuljettajien joukossa Pöytälaakso pyydysti toiseksi korkeimman kannun. Driftingin EM-hopea varmistui kauden viimeisessä osakilpailussa Unkarissa.

  Driftingin Pro-luokan EM-sarjassa kurvailtiin kuusi osakilpailua järjestyksessä Englanti, Irlanti, Viro, Latvia, Saksa ja Unkari. Viron osakilpailussa Pöytälaaksolle merkittiin rasti ruutuun konerikon seurauksena. Lopuissa kilpailuissa seinäjokelaisella ei ollut varaa epäonnistua.

  -Viron jälkeen seuraava osakilpailu Latviassa nosti osakkeita mukavasti. Olin siellä toinen. Se kaudesta jäi harmittamaan, että tuo Latvian kisa oli ainoa missä nousin podiumille. Lähellä oli monta kertaa, kuten heti seuraavassa osakilpailussa Saksassa. Siellä olin neljäs. Sijat 5-6 tulivat tutuiksi. EM-hopea oli kuitenkin enemmän kuin mitä osasin kaudelta odottaa, Pöytälaakso tiivisti kisakauden.

  Seinäjokelaista Power2Drift -tiimiä edustavaa Pöytälaaksoa korkeammat pisteet keräsi vain lajin eurooppalaisen ikonin tittelin hankkinut irlantilainen James Deane, joka kuittasi jo kolmannen peräkkäisen Euroopan mestaruutensa.

 

Huippukova sarja

  Driftingin Pro-luokan EM-sarja kerää kaikkiin osakilpailuihin lajin eurooppalaiset huiput. Kaikki osakilpailut kiertäviä kuljettajia on noin 15, mutta jokaisessa kisassa on 25 - 35 osallistujaa. Kauden päätös Unkarissa houkutteli paikalle 52 kuskia.

  -Drifting on herkkä laji. Pienikin virhe radalla näkyy heti pisteissä ja sitä kautta sijoituksessa. Kaikki kilpailuihin osallistuvat ajavat sarjan pisteistä, joten vastassa on aina vähintään 30 kilpailijaa. SM-sarjaa väheksymättä, meillä on täällä 5 – 10 kuljettajaa, jotka yleensä yltävät lajitteluista finaaleihin saakka. Euroopassa kun jokaisessa osakilpailussa on aina mukana kovia paikallisia kuskeja, määrä on tuplasti isompi, Pöytälaakso tietää.

  -Kauden hienon menestyksen takana on mahtava tiimi, joka on taannut minulle täyden keskittymisen itse kilpailuun. Kauden aikana Euroopan radoilla on sattunut kaikenlaista. Auto on kuitenkin ollut aina viivalle mennessä huippukunnossa.

 

Höysteeksi SM-hopeaa

  BMW-autoihin koko yhdeksän vuoden drifting-uransa ajan luottanut Pöytälaakso laittoi viime kauden päätteeksi kisapirssin laihdutuskuurille.

  -Talven aikana autosta lähti painoa pois 180 kiloa. Tehoa on ne entiset 900 heppaa, mutta koneen vetoalue on nyt parempi. Kun vielä alustan säädöt saatiin paremmaksi, tuli autosta hyvin käteen sopiva. Muutoksista oli iso apu mitalijahdissa, kiitteli Pöytälaakso mekaanikkojaan.

  Driftingin EM-sarjan päättymisen jälkeen kotimaan SM-sarjassa oli ajamatta kauden viimeinen osakilpailu Jurvan Botniaringillä. Pöytälaakso lähti ”Ringille” SM-sarjan kolmantena.

  -Saksan EM-osakilpailun vuoksi jouduin jättämään yhden osakilpailun väliin. Suomen mestaruuden uusiminen olisi vaatinut sarjajohtajan tippumista pelistä top kahdeksan vaiheessa. Botniaringillä oli harjoituksissa teknisiä ongelmia. Ratkaisuvetoihin auto saatiin iskuun ja voitin finaalin. Voitto nosti pisteet SM-hopealle.

  Pöytälaakson tiimin ensi kauden ”kalareissuista” päätökset tehdään Seinäjoella myöhemmin syksyllä.

  -Tämän kauden menestyksestä on ison kiitoksen paikka sponsoreille ja kaikille tiimin touhuissa mukana olleille. Olisi hieno jatkaa yhteistyötä ja yrittää kirkastaa EM-hopea mestaruuteen saakka. Jollakin tasolla kilpailen varmasti jatkossakin, Pöytälaakso naulaa.

« Takaisin