Mikko ja Matias Metsälän takana olevan tekstin lisäksi kuvaan ei liiemmin sanoja tarvita.

Mikko ja Matias Metsälän takana olevan tekstin lisäksi kuvaan ei liiemmin sanoja tarvita.

Joustava palvelu on yritystoiminan perusta

4.6.2015

- MotoPark Metsälä huoltaa ja korjaa autot ja pienkoneet

Mikko ja Matias Metsälän takana olevan tekstin lisäksi kuvaan ei liiemmin sanoja tarvita.

 

Taisto Järvinen

Tuuri tunnetaan voimakkaasta yritystoiminnasta. Isompia yrityksiä tukemassa on myös pienempiä yhden tai muutaman henkilön työllistäviä yrityksiä. Yksi ns. pienyrityksistä on Tuurin keskustassa toimiva MotoPark Metsälä, jonka yritysalana on autojen ja pienkoneiden huollot ja korjaukset. Viidettä vuotta toimiva yritys on vakiinnuttanut paikkansa alan toimijana.

MotoPark Metsälän yrittäjä, ajoneuvoasentajan koulutuksen suorittanut Matias Metsälä sanoo yritystoiminnan perustan tänä päivänä olevan palvelu ja alan osaaminen.

- Autojen ja koneiden parissa pitää palvelun olla joustavaa. Joskus tulee asiakkaita, joiden palvelu pitää hoitaa nopeasti. Esimerkiksi loma- tai työmatkalla olevien henkilöiden autot ovat nopean palvelun kohteita.

- Asiakaskuntamme on siltikin pääosin vakiintunut. Valtaosin he tulevat lähiseudulta ja Kuusiokuntien alueelta. Tuurin kattavat palvelut tuovat asiakkaita myös kauempaa.

 

Autot pääroolissa

- Autojen huollot ja korjaukset ovat päätyötä. Katsastusremontit ovat nyt hyvä työllistäjä, kun katsastusasema aloitti Tuurissa. Matkailuautot tuovat kivan lisämausteen kesäajan töihin.

Matias Metsälän luotsaama yritys on kaikkien autojen korjaamo ja huoltopiste, joskin Mercedes on oman harrastuksen kautta ehkä asiakaskäyntien ykkösmerkki.

- Pystymme selvittämään vikakoodeja, teemme alustojen ruostesuojauksia öljyllä tai alustamassalla. Myös auton pyörän laakerien prässäykset onnistuvat.

Merkittävää etenkin näin keväällä ja alkukesällä on pienkoneiden korjaus- ja huoltotoiminta. Ruohonleikurit, trimmerit, moottorisahat, mopot ja moottoripyörät pitää nimittäin olla kunnossa kun ilmat lämpenevät.

Yrityksessä on rengaskoneet. Metsälät tekevät myös hifi-asennuksia. Autojen purkuosien myynti sekä pesu ja vahauspalvelu kuuluvat yrityksen toimintaan.

MotoPark Metsälä tekee myös metallialan töitä. Työvälineinä hallissa on mm. metallisorvi, pylväsporakoneet ja hitsauslaitteet.

Metallialan ammattilainen Mikko Metsälä ja oppisopimuskoulutuksessa olevan Matti Metsälä varmistavat yrityksen monialaosaamisen.

 

Lisää toimitilaa

Näinhän se usein menee, että tilat käyvät ahtaiksi. Näin on käynyt myös MotoPark Metsälän kohdalla. Hätä ei kuitenkaan ole tämän näköinen, vaan yritykselle valmistuu uudet toimisto- ja asiakastilat. Lisäksi autonosturi saa ympärilleen työhuoneen. Kesälle 2016 on suunnitelmissa noin 150 neliömetrin uusi korjaamo-huoltohalli, johon tulisi toinen nosturi.

- Pienestä saakka on tullut harrastettua koneiden parissa. Ammattina ja yritysalana tämä on hyvä.

- Meillä kaikilla veljeksillä on selkeä veto korjaamo- ja huoltoalalle, kiteyttää Matias.

 

Yhteystiedot:

MotoPark Metsälä

Lavilantie 7

63610 Tuuri

040 9655 182

motoparkmetsala.fi

myös facebook

« Takaisin