Joulun tuntu -tapahtuma Törnävän museoalueella

5.12.2018

Etelä-Pohjanmaan maakuntamuseon Törnävän museoalueella järjestetään tunnelmallinen Joulun tuntu –tapahtuma keskiviikkona 12.12.2018 klo 15―19. Kaikenikäisille suunnattu tapahtuma järjestetään jo kahdeksatta kertaa.

Tapahtuman aikana saa Törnävän alueella liikkua vapaasti, tutustuen omaan tahtiin museon eri kohteisiin. Avoinna ovat Kivinavetan lisäksi Liinamaan pihapiirin kohteet, Keidas ja Kauppapuori. Kohteissa oppaat kertovat rakennusten ja alueen historiasta sekä joulun perinteistä. Entisajan joulun viettoon voi tutustua erityisesti Liinamaan tuvassa.

Pruukin yhtenäiskoulun 7A-luokka esittää opettajansa Jaana Ala-Huissin käsikirjoittaman ja ohjaaman pienoisnäytelmän ”Topelius Östermyrassa”. Gustav August Wasastjerna perheineen astuu lavalle, ja henkiin heräävät myös Pruukin koulun opettajattaret. Esitys juhlistaa Sakari Topeliuksen 200-vuotisjuhlaa. Katsojamäärä Törnävän Kartanon näytöksiin on 40 henkilöä per näytös.

Luvassa on muutakin ohjelmaa. Niina Hallila Seinäjoen Kansalaisopistosta opastaa himmelin tekemistä Kivinavetassa, jossa on myös Seinäjoen maa- ja kotitalousnaisten puuronmyynti- ja glögitarjoilupiste. Kanttori Maria Väinölä Seinäjoen seurakunnasta johtaa yhteislaulua Liinamaan tuvassa ja ulkomuseoalueella voit tavata ponin. Museon alueelle on piiloutunut tonttuja, joita voi etsiä koko tapahtuman ajan. Tarvitset tonttujen etsimiseen oman taskulampun. Myös vanhanajan joulupukki on saapunut museolle jakamaan lahjoja jokaiselle.

Tapahtuma on ilmainen.

« Takaisin