Sahan soittaminen vaatii tarkkaa sävelkorvaa sekä taitoa käännellä sahaa ala- ja yläasennoissa saadakseen oikeat äänet, Elli Asunmaa tietää.

Sahan soittaminen vaatii tarkkaa sävelkorvaa sekä taitoa käännellä sahaa ala- ja yläasennoissa saadakseen oikeat äänet, Elli Asunmaa tietää.

Joululevy sahalla, laululla ja harmonikoilla säestäen

5.12.2018

Elli Asunmaalta ystävineen on ilmestynyt Sydämeeni joulun teen -joululevy viime viikonloppuna. Jo vuosia Elli on haaveillut levystä missä hän soittaisi joululauluja saha instrumenttina. Useana kesänä hän on suunnitellut levyä yhdessä Airi Hautamäen kanssa mutta aina se on jäänyt suunnitteluasteelle. Loppukesästä tuo haave alkoi vihdoin toteutua ja nyt levy on valmis ja ilmestyy sopivasti joulumarkkinoille.

Ensikosketuksen Elli sai sahansoittamiseen keväällä 2007. Tuolloin Alavudella järjestettiin Kevättä palkeissa konsertti missä hänen soittiminaan olivat 1- ja 2-rivinen haitari sekä eri rytmisoittimet, mm. lusikat, cabusa ja quiro. Väliajalla rouvat Lahdesta ja Hollolasta ilmoittivat, että soitinvalikoimista puuttuu saha. Pienen keskustelun jälkeen samat rouvat sponsoroivat rahat ensimmäiseen sahaan ja toivoivat kuulevansa sahansoittoa jo seuraavassa konsertissa. Sahan Elli hankki seuraavana päivänä ja siitä lähtien on soitinta kuultu hänen käsissään lähes kaikissa konserteissa missä hän on esiintynyt. Mitään koulutusta soittamiseen hän ei ole saanut vaan kaikki on opeteltu "kantapään kautta", sisulla ja sydämellä.

Tulevalla joululevyllä on niin vanhoja kuin uudempiakin joululauluja sekä muutama jouluinen hengellinen laulu. Mm. Sydämeeni joulun teen, Varpunen jouluaamuna, Aavistus, Siivet sekä Kirkossa. Koska saha soittimena tulee parhaiten esille hitaissa kappaleissa on levyn kappaleet valittu ja sovitettu nimenomaan sahalla soitettaviksi. Sovitukset on tehnyt Mestaripelimanni, director musices Airi Hautamäki. Soittokavereiksi Elli on joululevylle saanut Pelimannileidit, Airi Hautamäen Alavudelta sekä Virtolaiset Hillevi Syrjäsen ja Aino Hilda Kankaanrannan. Heillä kaikilla soittiminaan 5-rivinen harmonikka. Laulusolistina kuullaan upeaäänistä, vuoden 2011 tangosenioria, Mikko Niemelää Alavudelta.

Julkaisukonsertissa Alavuden kirkossa esitys ja levy sai kiitosta runsaalta kuulijajoukolta. Konserttia on vielä mahdollisuus päästä kuulemaan tulevana viikonloppuna Parkanoon ja Virroille sekä 13.12. on toivottu uusintakonsertti Töysän kirkossa. Levyä on myynnissä konserteissa ja sitä voi tiedustella ja tilata myös suoraan Elli Asunmaalta p. 040 725 2609.

« Takaisin