Juha Hillamo sai Sportian Seinäjoen valikoimaan Burtonin tuotteet, jotka edustavat lumilautailun aatelia. Kuva: Jussi Mustikkamaa

Juha Hillamo sai Sportian Seinäjoen valikoimaan Burtonin tuotteet, jotka edustavat lumilautailun aatelia. Kuva: Jussi Mustikkamaa

Joululahjakausi piristää urheiluvälinekauppaa

2.12.2015

Juha Hillamo sai Sportian Seinäjoen valikoimaan Burtonin tuotteet, jotka edustavat lumilautailun aatelia. Kuva: Jussi Mustikkamaa

Jussi Mustikkamaa

Joulukuun alussa urheiluvälinekauppiaat ovat varautuneet talven tuloon ja myymälät ovat valmiina ottamaan talviurheiluharrastajat vastaan.

– Valmiina ollaan, Seinäjoen Sportian myymäläpäällikkö Juha Hillamo sanoo.

Joulun tuleminen urheiluvälinekaupassa näkyy esimerkiksi lasten hiihtopakettien ja luistimien myynnissä, ne kun ovat niitä perinteisiä perheen pienimmille tarkoitettuja joulupukin lahjapaketteja.

Aikuisille joulupukinkonttiin menee lahjoiksi esimerkiksi pienkuntoiluvälineitä. Sportia onkin valikoimassaan panostanut paljon juuri kuntoiluvälineisiin.

– Hierontapalloja, pilatesrullia, ne ovat helppoja ja hyviä lahjoja, jotka käyvät kaikille, Hillamo tietää.

Lumen tulo ja pakkaskausi on aina se liikkeelle laittava voima, joka saa aikuisten murtomaasuksikaupan toden teolla liikkeelle. Lasketteluvälineiden kauppa vaatii sekin käynnistyäkseen pakkasjakson, jonka aikana seudun rinteet saadaan lumetettua.

– Lasketteluporukka käy tosin pohjoisessa, eli lasketteluvälineiden myynti on varmempaa, vaikka täällä ei olisikaan huippukelit, Hillamo sanoo.

Lasketteluvälineiden myynti jatkuu pitkälle kevättalveen, sillä ihmiset käyvät talvilomillaan laskettelemassa pohjoisen hangilla.

 

Lumilautailun suosio kasvaa

Lumilautailun suosio on tällä hetkellä hyvässä nosteessa, varsinkin nuorten tyttöjen kohdalla. Sportia on varustautunut lumilautailun suosion kasvuun hankkimalla myyntiin heille uuden merkin, Burtonin.

– Se on varmasti ykkösmerkki siinä lajissa, Juha Hillamo kertoo.

Sportiasta löytyy myös laaja valikoima lasketteluun tarkoitettuja kypäriä, sillä rinteessä pelkät pipot päässä laskettelevat aikuisetkin ovat nykyään vähenemään päin.

Murtomaahiihdon suosiota kansan parissa on viime vuosien aikana helpottanut erilaisten pitopohjasuksien markkinoille saapuminen. Latujen valmistumisen jälkeen suksikauppa lähtee toden teolla liikkeelle. Jääurheiluvälinekauppa käy nykyään ympäri vuoden ja siksi sen valikoimaan on Sportiassa satsattu merkittävästi.

Monien urheilulajien harrastaminen on nykyään ympärivuotista hyvien sisäharrastusolosuhteiden vuoksi, ja siksi perinteisten kesälajien välineistöä pitää olla saatavilla vuoden ympäri. Tärkeässä roolissa urheiluvälinekaupalla on seurojen kanssa tehtävä yhteistyö.

Talvella yksi suosittu tuote on ulkoliikkumiseen tarkoitetut jalkineet, jotka on varustettu nastoilla.

– Nastakenkä on mahtava juttu. Nastakenkä juoksussa, ulkoilussa ja kävelyssä on iso juttu tänä päivänä, eli liukas keli ei haittaa liikkumista ulkona.

« Takaisin