Tuurin Kauppakylän joulunavauksen lauantaina 10.11. huipentaa odotettu ja upea ilotulitus.

Tuurin Kauppakylän joulunavauksen lauantaina 10.11. huipentaa odotettu ja upea ilotulitus.

Joulu alkaa Kauppakylän joulunavauksesta

8.11.2018

Joulu alkaa Kauppakylän joulunavauksesta

Tuurissa vietetään kauppakylän virallista, jo perinteeksi muodostunutta joulunavausta lauantaina 10.11.2018 Kyläkaupan Tavarapuodin etupihalla, punaisen sisäänkäynnin edessä. Kauppakylän joulunavauspäivänä on luvassa taattua viihdettä koko päiväksi ja koko perheelle. Tuttuun tapaan tarjolla on herkullisia pipareita sekä Marlin glögiä kello 15-18.

Joulunavauksessa on tietenkin paikalla itse Joulupukki, jonka poro parkkeerataan jo klo 15 Tavarapuodin pihaan, jossa sitä voi käydä ihastelemassa aina klo 17 saakka. Joulupukki itse on tavattavissa noin kello 17 alkaen. Huhut Korvatunturilta kertovat, että tulevaa joulua varten Joulupukki on opetellut taikatemppuja, joita aikoo nyt joulunavauksessa yleisölle esittää.  Joulupukin apulaiset, Kyläkaupan tonttutytöt ovat myös paikalla ja maistattavat punaisen sisäänkäynnin edessä Fazerin joulukarkkeja 15.30-18.00.

Joulupukin kiiruhtaessa joulunavauksen jälkeen takaisin Korvatunturille, tontut jäävät Kyläkauppaan vielä päiväksi. Tontut päivystävät Jäämaailmassa sunnuntaina kello 13-17 ja heille voi käydä vaikkapa kertomassa lahjatoiveita, jotka he toimittavat sitten eteenpäin.

Kauppakylän joulu alkaa virallisesti kello 18.00, kun kyläkauppias Vesa Keskinen lausuu tervetulosanat kauppakylän puolesta. Kyläkauppiaan jälkeen kaupunginjohtaja Pekka Ala-Mäenpää tuo avajaisiin Alavuden kaupungin tervehdyksen. Kuten aina, puheiden jälkeen joulunavaustapahtuman päättää odotettu ja upea ilotulitus, jonka arvioitu alkamisajankohta on hieman klo 18 jälkeen. Ilotulituksesta vastaa Suomen Pyrotekniikka.

Piha-alueen tapahtumien lisäksi Kyläkaupan Keskustorilla lapsia viihdyttää jo päivällä Taikuri Timo Leminen. Hänen esityksistään saadaan nauttia Jäämaailman lavalla klo 12, 14 ja 16.

Esiintymässä tanssilavojen kestosuosikki Janne Tulkki

Joulun tunnelmaa luomassa on Janne Tulkki Duo, joka esiintyy yleisölle etupihalla, punaisen sisäänkäynnin edessä klo 15.30, 16.30 ja 17.30.

Janne Tulkki on suomalaisen musiikkiviihteen monitoimija. Hän teki läpimurtonsa vuonna 1999 kappaleella "Sinisen taivaan sateenkaari". Hänen suuria hittejään ovat myös "Tulvii Pohjanmaa", "Yksinäinen pitkä tie", "Tulinen sydän", "Sisältä kultaa" ja "Kulkurin kuu". Tulkki tunnetaan myös Syksyn Sävel-kilpailun voitosta vuonna 2001.  Hän on kiertänyt Tulinen Sydän -orkesterinsa kanssa suomalaisia tanssilavoja ja -ravintoloita jo parinkymmenen vuoden ajan. Jannelta on tulossa jouluksi uusi levy "Juhlalevy 20 vuotta - Tulvii Pohjanmaa".

« Takaisin