Aronkeitaan omistaja Jouko ”Jokkeri” Elevaara.

Aronkeitaan omistaja Jouko ”Jokkeri” Elevaara.

Jouko ”Jokkeri” Elevaara on Aronkeitaan tirehtööri

5.8.2015

Aronkeitaan omistaja Jouko ”Jokkeri” Elevaara.

Teksti ja kuvat:

Masa Kojola

Kauhajoen Aronkeidas, entinen Kurki Hotelli toimii tällä hetkellä maankuulun viihdealan yrittäjän Jouko ”Jokkeri” Elevaaran omistuksessa. Suurin osa meistä tavallisista tallaajista erehtyy luulemaan, että Jokkeri on Lapin poikia, juurta noitain, mutta se luulo on väärä. Jokkeri on syntyjään Merikarvialta, mutta ihailee Lappia.

Hän ei takuulla huuda hurraa huutoja, kun tituleeraan tirehtööriksi, sillä mies on työmies henkeen ja vereen. Vuosien saatossa yli seitsemänkymppinen liikunnanohjaaja, viihdealan yrittäjä, vaikuttaja sekä entinen yleisurheiluvalmentaja on värikkään matkansa varrella tehnyt monenmoisia henkisiä ja fyysisiä töitä.

Raskaan työn raatajat, metsurit olivat Jokkerin esikuvia. 13- vuotiaana kloppina hän sinnitteli kumoon ensimmäisen hongan pokasahalla Lapin selkosilla. Sain opin paikalliselta metsurilta, joka neuvoi pokasahan ja kirveen käytössä. Se oli nuoren pojan silmin uljasta katseltavaa, kun iso honka kaatui rytisten ja paukkuen tantereeseen, muistelee Jokkeri Elevaara.

Monitaitoisen miehen hommat viihdealalla alkoivat Posion Pyrinnön toiminnanjohtajana, jossa hän aloitti tanssien pyörittämisen 1967 Posionjärven Kuplassa.

8 000 tanssit

-Yli 48 vuotta olen ihmisiä tanssittanut kahdeksassatoista eri tanssipaikassa. Noin 8 000 tanssitilaisuutta mahtuu noihin vuosiin. Kiivaimpana aikana järjestin yhdessätoista paikassa karkeloita. Oli se melkoista vipinää, kun hommasin orkesterit jokaiseen paikkaan. Vähintään kaksi bändiä piti olla isossa paikassa illan aikana ja joskus jopa kolme, muistelee Jokkeri.

Nykyinen Aronkeidas on kokenut vuosien saatossa useampia remontteja ja uudistuksia. Viimeisen suuren remontin jälkeen keidas avasi ovensa vuonna 2013. Hotellin puolelta löytyy 43 huonetta. A-oikeudet omaava 300 paikkainen tanssiravintola sijaitsee entisen Kurki Hotellin tiloissa. Aron Areenassa on tanssitilaa yli 400 m2. Molemmissa paikoissa vierailevat viikottain Suomen huippuartistit.

Aronkeitaan hulppeat tilat mahdollistavat erilaisten koulutustilaisuuksien, häiden, syntymäpäivien ja muiden juhlien järjestämisen.

Yhteystiedot: (Sähköpostiosoitteet vaativat JavaScript-tuen) Puh: 044-505 0480

« Takaisin