Kuvassa etualalla autonasentaja Marko Järvinen, keskellä yrittäjä Jouni Pirkkalainen ja oikealla Jarno Viitamäki.

Kuvassa etualalla autonasentaja Marko Järvinen, keskellä yrittäjä Jouni Pirkkalainen ja oikealla Jarno Viitamäki.

Jopi Motors Oy täydentää Tuurin palvelutarjontaa

7.2.2024

Täyden palvelun autokorjaamo huoltaa ja korjaa

Vivi Triballi

Jopi Motors on täyden palvelun autokorjaamo, jossa huolletaan ja korjataan ajoneuvoja ammattitaidolla. Yritystä jo 20 vuotta Suolahdessa pyörittänyt Jouni Pirkkalainen kertoo, että Etelä-Pohjanmaa ja mielellään Tuurin alue oli ajatuksissa, kun uutta liikepaikkaa etsittiin.

 • Kun tilat viime syksynä löytyivät tästä Tuurista ja sain vielä kaksi erittäin ammattitaitoista työntekijää, ei tarvinnut enää miettiä.

Äänekosken Suolahdesta saatu pitkä kokemus autokorjaamotoiminnasta ja yrittäjyydestä antoivat tammikuussa avatulle Tuurin korjaamolle vahvan pohjan.

 • Totta kai pitkä kokemus niin itselläni, kuin palkkaamillani työntekijöillä tuo asiantuntemusta erilaisiin autojen ongelmaratkaisuihin, vakuuttaa Pirkkalainen.

Hän on ollut mukana kehittämässä valtakunnallista ADAPro – autokorjaamoketjua, mikä on alan ammattilaisia varten, hyödyttäen niin asiakkaita kuin yrittäjiä.

 • Meillä on muun muassa kehitetty oma vikapankki, jossa tiivistyy sopimuskorjaamoiden kokemus ja sieltä löytyy tietoa erilaisista korjauksista ja menetelmistä sekä tietokantaa. Usein se helpottaa vianetsinnässä. Myös huoltosopimuksia ADAPro – ketju on sopinut, selvittää Jouni Pirkkalainen, joka itse työskentelee pääasiassa Suolahden yrityksessä, mutta vastaa kummankin korjaamon toiminnasta.

Tuurin korjaamo työllistää tällä hetkellä 2 korjaamotyöntekijää ja Suolahdessa työväkeä on yhteensä 7.

Korjaukset ja kausihuollot helposti Tuurista

Kun auto reistailee, tai katsastus ja merkkihuollot ovat ajankohtaisia, löytyy apu Jopi Motors korjaamosta Tuurista, Viitamäentien liiketalosta.

 • Huollamme autot merkistä ja mallista riippumatta laadukkaasti ja aikataulussa, valmistajien huolto-ohjelmien mukaisesti. Kokemuksemme takaa oikeanlaisten varaosien ja huoltotekniikoiden käytön ja uudenkin auton takuu säilyy, lupaa Pirkkalainen.

Jopi Motors huoltaa ja korjaa henkilöautot, pakettiautot sekä matkailuajoneuvot.

 • Meille on tärkeää, että asiakkaamme ovat tyytyväisiä saamaansa palveluun ja lopputulokseen. Siksi panostamme erityisesti palveluihimme ja tehtyjen töiden laatuun. Työntekijät suorittavat huolto- ja korjaustyöt ammattitaidolla ja teemme autoille myös määräaikaishuoltoja, kertoo Pirkkalainen.

Monet miettivät, mikä sitten on sopiva huoltoväli, ellei ongelmia ole ilmaantunut sitä ennen.

 • Huoltoväli voi riippua merkistä ja mallista, mutta yleensä huollot tehdään ainakin kerran vuodessa tai kilometrimäärän mukaan. Silloin myös kuluvat osat voidaan vaihtaa uusiin, Jouni Pirkkalainen selittää ja muistuttaa, että öljyn- ja suodattimien vahdotkin kannattaa huolehtia ajoissa.
 • Joskus pikkuviasta voi tulla iso, jos huoltoja tai korjaamista lykätään tarpeettomasti, hän muistuttaa.

Myös talvikausi saattaa tuoda haasteita menopeleille.

 • Kovat pakkaset vievät virtaa ja polttoaine- ja voimansiirtojärjestelmät ovat suuremmassa rasituksessa. Silloin apua voidaan tarvita piankin, tietää pitkän linjan yrittäjä Jouni Pirkkalainen.

Joskus vikaa ei silti havaita heti.

 • Silloin etsitään, kunnes vika löytyy, vaikka se veisikin aikaa. Myös vikapankkia voidaan hyödyntää.

Palvelua halutaan kehittää ja laajentaa

Asiakkaat ovat jo löytäneet tiensä Tuurin korjaamoon.

 • Tuurin alueelta tulee asiakkaita, mutta myös Alavudelta, Ähtäristä ja Lehtimäeltä, kertoo Pirkkalainen.

Hän myöntää, että Tuurin korjaamotyöntekijät tunnetaan jo alueella ja se herättää asiakkaissa luottamusta. Yrittäjällä on tahtoa myös kehittää yritystä.

 • Haluan tuoda kehittämiäni, hyviksi havaittuja toimintatapoja tänne Tuurin korjaamoon ja asiakkaista huolehtiminen on kärjessä. Myös työntekijöiden hyvinvointi on tärkeää, kertoo Pirkkalainen ja myöntää, että työntekijöiden kanssa vedetään yhtä köyttä.

Uutena palveluna Jopi Motors Oy – korjaamo on lisäämässä rengaspalvelut palveluvalikoimiinsa.

 • Rengaspalvelu on meillä kehitteillä ja sen myötä Suolahdessakin hyväksi havaittu rengashotellitoiminta myös tänne Tuuriin.

« Takaisin