Joogan hyvät vaikutukset saa selville tulemalla mukaan tunneille.

Joogan hyvät vaikutukset saa selville tulemalla mukaan tunneille.

Jooga tuo positiivisia vaikutuksia keholle ja mielelle

22.7.2021

Alavudella oli mahdollisuus päästä kokeilemaan astangajoogaa, kun touko- kesäkuulla Sattva Jooga Seinäjoki piti kuutena tiistaina ohjatun joogatunnin.  Astangajooga on liikunnallinen, fyysinen ja dynaaminen joogamuoto, jossa hengitys ja liike yhdistyvät niin, että jokaiseen liikkeeseen kuluu yksi hengitys. Asentojen eli asanoiden välillä ei pidetä taukoja, vaan hengitys yhdistää liikkeet yhtenäiseksi asentosarjaksi. Asentosarja etenee aina samassa järjestyksessä, joten sitä pystyy hyvin tekemään myös kotona, opittuaan sen ensin opettajalta. Harjoitus sopii kaikille, sillä asanoita tulee harjoitukseen lisää sitä mukaa, kun edelliset on oppinut hallitsemaan.

Alavuden tunnit ohjasi Tiina Holm, joka löysi astangajoogan pariin muutettuaan takaisin Etelä-Pohjanmaalle vuonna 2012 opiskeltuaan ja työskenneltyään pääkaupunkiseudulla kymmenisen vuotta.

Mikä astangajoogassa innostaa?

Harjoituksella on ollut paljon positiivisia vaikutuksia keholle ja mielelle. Notkeus, voima ja tasapaino ovat parantuneet. Lisäksi harjoitus on auttanut rentoutumaan, rauhoittumaan sekä keskittymään tähän hetkeen.

Olen aina ollut kiinnostunut erilaisista liikuntalajeista, mutta en ole oikein löytänyt mitään mikä olisi kolahtanut kunnolla. Olenkin aiemmin ajatellut, kuinka toiset oikein jaksavat lähteä juoksulenkille räntäsateessa. Nykyisin itse herään hieman aiemmin ennen töihin lähtöä, jotta voin avata joogamaton. Tämä on minun juttuni.

Arjessa on välillä haastavaa löytää aikaa liikunnalle kaikkien kiireiden keskellä. Joogaharjoituksessa onkin hienoa se, että se ei ole sidottu aikaan eikä paikkaan, vaan riittää, että löytyy tila mihin oma matto mahtuu.

Sattva Jooga Seinäjoki tarjoaa joogaohjausta Seinäjoella. Toiminta laajenee syksyllä 2021 Sattvan vuokrattua oman salin Seinäjoella osoitteessa Varastotie 11. Tarjolla on monenlaista joogaa Astanga, vinyasa flow, vinyasa krama, YIN ja restoratiivinen YIN. Toiminta laajenee myös Alavudelle, jossa Tiina ohjaa Astanga- tunnin tiistaisin 18.30 Boreal Han Moodo- salilla (Järviluomantie 15). Lisätietoa löydät www.sattvajoogaseinajoki.fi.

« Takaisin