Timo Laurilan esittelemä sammutuspeitteen suojapussi varustettuna sammutuspeitteellä on saanut hyvän suosion.

Timo Laurilan esittelemä sammutuspeitteen suojapussi varustettuna sammutuspeitteellä on saanut hyvän suosion.

Jokipiin Pellavalta uusia kuoseja

14.3.2019

Taisto Järvinen

Uudet kuosit ”Virta” ja ”Punos” ovat  jo markkinoilla, ja lisää uutuuksia on tulossa

Pellavatehdas Jokipiin Pellava elää ajan hengessä, ja mallistoihin tulee jatkuvasti uutta. Kevään uudet kuosit ”Virta” ja ”Punos” ovat jo asiakkaiden saatavilla. Vaan eipä siinä kaikki, sillä useita uutuuksia tulee vielä kuluvan vuoden aikana.

Punos ja Virta ovat saunatekstiilimallistoja. Molemmat ovat Johanna Aallon suunnittelemia. Punos on kuin pärekattokuosi. Kuvio punokseen on syntynyt vanhojen ranta-aittojen inspiroimana. Ajan auringon patinoimat pärekatot toistuvat kuosissa. Inspiraatio Virran kuosiin on peräisin virtaavasta vedestä, jonka jatkuvasti muuttuvaa pintaa voi katsella loputtomiin.

  • Punoskuosissa olevat raidat ovat tuotannossamme uutta. Punoksesta on tarjolla pitkä laudeliina, pefletti ja saunatyyny. Punos on tehty pellavanväriseen loimeen. On tavallaan palattu takaisin pellavanväriseen loimeen, noin kymmenen vuotta suosiossa olleen valkoisen loimen jälkeen. On oikea aika palata pellavanvärisiin, kun se sopii monenväristen lauteiden kanssa. Suosioon ovat selkeästi nousemassa myös puunväriset ja vaaleammat saunat, toimitusjohtaja Timo Laurila sanoo.

Samoja sävyjä kuin kodinsisustuksessa

Virtakuosista on kolme eri väriä, musta, luumu ja vaalean sininen. Pitkän laudeliinan, pefletin ja saunatyynyn lisäksi virtakuosi on päässyt myös kylpypyyhkeeseen.

Markkinointiassistentti Marjo-Riitta Välimäki sanoo saunatuotteiden värien seuraavan kodinsisustuksen värejä.

  • Luumu etenkin on nyt väri, joka näkyy kodinsisustuksen tuotteissa. Musta on ollut saunatuotteiden suosikki jo pitemmän aikaa, ja sitä kysytään edelleen. Vaalean sininen puolestaan on raikas värituulahdus saunaan.

Täysin uusi tuote Jopiin Pellavan tuotannossa on sammutuspeitteen suojapussi. Suojapussissa on Paola Suhosen Timantti-kuosi. Uudella suojapussilla verhottuna sammutuspeite on helpompi pitää kodissa näkyvällä ja mahdollisesti tarvittaessa helposti löydettävällä paikalla.

Yksi mielenkiintoisimpia syksyn uutuuksia tulee olemaan Vappu Pimiän suunnittelema ”Vappu keittiössä” -kuosi.

Jokipiin Pellava täyttää ensi vuonna 100 vuotta. Juhlavuoden mallisto saunaan, keittiöön ja pöydänkattaukseen on työn alla. Satavuotisjuhlallisuuksia tullaan järjestämään pitkin vuotta 2020.

Luonnonmateriaaleja osataan arvostaa

Luonnonmateriaalien arvostus kasvaa koko ajan, ja kestävämmät arvot nousevat suosioon. Kotimaisuus ja Avainlipulla varustetut tuotteet todella huomataan.

  • Nuoret ovat valveutuneita. Kulutushysteria ei ole niin yleinen ilmiö, kuin aikaisemmin. Esimerkiksi kodintekstiilien pellavatuotteissa saa rahalle vastineen ja samalla rahalla myös kestäviä arvoja.

Jokipiin Pellava käyttää tuotannossa osittain puuvillaa. Puuvilla on kuitenkin käymässä pahaksi sanaksi, kun puuvillan valmistusvaiheissa kyseiset tehtaat käyttävät runsaasti vettä.

  • Olemme mukana Aalto-yliopiston ”Puusta tekstiiliä” -projektissa. Tavoitteena on korvata puuvillaa selluloosakuidulla eli puulla. Kyseessä on Ioncell -menetelmä, jota on jo kokeiltu ja se toimii, Timo Laurila kiteyttää.

Jokipiin Pellava Oy

Pellavatehtaantie 35

61280 Jokipii

010 839 4500

(Sähköpostiosoitteet vaativat JavaScript-tuen)

www.jokipiinpellava.fi

« Takaisin