Päivi Pikkutuvan mielestä Vappu Pimiän suunnittelema Jugend -ostoskassi on oivallinen kaveri kauppareissuilla.

Päivi Pikkutuvan mielestä Vappu Pimiän suunnittelema Jugend -ostoskassi on oivallinen kaveri kauppareissuilla.

Timo Laurila esittelee Ornamentti -kaitaliinaa.

Timo Laurila esittelee Ornamentti -kaitaliinaa.

Jokipiin Pellavalle Vappu Pimiän suunnittelema tekstiilimallisto

5.9.2019

Taisto Järvinen

Jokipiin Pellavan ja Vappu Pimiän yhteistyönä toteutettu tekstiilimallisto Vappu Keittiössä on tuotu markkinoille. Vappu Pimiän suunnittelemat Ornamentti- ja Jugend-kuosien tekstiilit ovat saaneet hyvän vastaanoton asiakkailta. Molemmissa mallistoissa on useita erilaisia tuotteita, joiden kuoseja voidaan kuvata ajattomaksi ja hienostuneeksi kausi-ilotteluksi.

Toimitusjohtaja Timo Laurila sanoo, että yhteistyö Vappu Pimiän kanssa tuotti hyvän tuloksen.

  • Olemme ylpeitä siitä, mitä olemme saaneet aikaan Vappu Pimiän kanssa. Hän on monitaitoinen ja valoisa persoona, jolla on näkemystä, taitoa ja sanansa sanottavana myös pellavatekstiilien maailmassa, Timo Laurila summaa.

Vappu Keittiössä -tekstiilimalliston inspiraatiot ovat kotoisin Helsingin vanhojen jugend-talojen ornamenteista, joiden mukaan kuosit ovat saaneet nimet Ornamentti ja Jugend.

  • Olen innoissani, että kuviot päätyivät pellavalle, joka on ehdoton suosikkimateriaalini. Pellavan kestävyys ja paranevuus käytössä ovat omaa luokkaansa. Minulle tärkeitä arvoja ovat kotimaisuus sekä perheyrittäjyys. Jokipiin Pellavassa nämä kaikki arvot ovat kohdallaan, Vappu Pimiä iloitsee.

Jugend ja Ornamentti -kuosien luonnonmukaisissa ja tyylikkäissä mallistoissa on runsaasti erilaisia tuotteita. Keittiötekstiilien kaitaliinan, pyyhkeen, patalapun ja patakintaan lisäksi valikoimissa on mm. leikkuu/tarjoilulauta, emalimuki, ostoskassi sekä sammutuspeite. - Malliston molempien kuosien kuusi erilaista hillittyä ja aikaa kestävää värivaihtoehtoa luovat harmonisen tunnelman kodin keittiöön, Timo Laurila kiteyttää.

Kaikki Vappu Keittiössä -malliston ekologiset tuotteet, kuten Jokipiin Pellavan muutkin pellavatuotteet valmistetaan alusta loppuun Jokipiin kylässä Jalasjärvellä, Etelä-Pohjanmaalla.

Ajatus alkoi itämään kyltin näkemisestä

Vappu Pimiän mielenkiinto pellavatekstiilien suunnittelua kohtaan heräsi jo useita vuosia sitten hänen ajaessaan autolla Jokipiin Pellavan kyltin ohi. Kotiuduttuaan hän oli kertonut haaveen puolisolleen.

  • Noin vuosi sitten, eli useita vuosia kyltin näkemisen jälkeen myyntiassistenttimme otti yhteyttä Vappuun. Saatuaan viestin Vappu otti kopion matkapuhelimen kuvaruudulta ja näytti miehelleen, joka oli alun pitäen toppuutellut Vappua herättelemästä liikoja toiveita, ne kun saattavat jopa toteutua.
  • Vappu Pimiällä on hyviä ideoita. Muurlan Lasille hän oli suunnitellut tuotteita, niinpä teimme yhteistyötä Muurlan Lasin kanssa. Nyt voidaan sanoa projektin olleen onnistunut, ja asiakkailta on tullut hyvää palautetta. Vappu Keittiössä -tekstiilituotteiden lanseeraustilaisuudessa Helsingissä oli paikalla ennätykselliset 65 toimittajaa, Timo Laurila taustoittaa.

Jokipiin Pellavalla on nyt Vappu Pimiän suunnittelema keittiötekstiilimallisto. Saunatekstiilimallisto on mahdollinen joskus tulevaisuudessa.

Ensi keväänä 100 vuotta täyttävälle Jokipiin Pellavalle tulee alkuvuodesta juhlavuoden mallisto.

Jokipiin Pellava Oy
Pellavatehtaantie 35
61600 Jalasjärvi
010 839 4500
www.jokipiinpellava.fi

« Takaisin