Jokilaakson matkailupuutarhasta saa vinkkejä pihamiljöön hoitoon.

Jokilaakson matkailupuutarhasta saa vinkkejä pihamiljöön hoitoon.

Jokilaakson matkailupuutarhassa Lapualla teemapäivä lauantaina

19.5.2016

Jokilaakson matkailupuutarhasta saa vinkkejä pihamiljöön hoitoon.

Jokilaakson matkailupuutarha on ainulaatuinen, yli 100v vanhan emäntäkoulun pihapiiriin rakennettu puutarha-matkailun Helmi Nurmonjoen rannalla. Puutarha sijaitsee aivan Lapuan keskustassa, Tuomiokirkon vieressä. Lapuan kaupungin ylläpitämässä puutarhassa on suuri hyötykasvimaa ja hedelmätarha, uutuuskasveja ja kasvierikoisuuksia, vanhanajan lääkekasveja ja perennoja sekä ruusujen tuoksua kymmenien erilaisten pensas-ruusujen muodossa.  Kasvit on merkitty nimikyltein. Kesäisin alueella on kotieläimiä. Puutarhasta voi poimia ideoita omaan puutarhaan tai tulla vain rauhoittumaan kiireen keskelle.

Jokilaakson matkailupuutarhassa järjestetään 21.5.2016 klo 10.00 – 15.00, kaikkien puutarhan ystävien keväthulinat Teemana tapahtumassa ovat puutarha ja käsityöt. Tapahtumassa on taimien sekä käsityö- ja sisustustuotteiden myyntiä, taimienvaihtopiste ja puutarhakoneiden esittelijöitä. Koneiden huoltoon saa neuvontaa, jos vaikkapa ruohonleikkurin keväthuolto on vielä tekemättä.  Näytteilleasettajina on sekä yrityksistä, oppilaitoksia, yhdistyksiä ja alan harrastajista. Tapahtumassa on tarjolla puutarhaneuvontaa ja alan oppaita on myynnissä. Tarkoituksena on että sekä kotipuutarhurit että kaikki alasta kiinnostuneet voivat tulla hankkimaan tietoa sekä tuotteita puutarha-kesänsä aloitukseen.

Tapahtumassa on huomioitu koko perhe. Tarjolla on ruokaa ja kahvia ja 4 H-yhdistys järjestää lapsille keppihevoskisat. Myös Sedun oppilaat järjestävät lapsille monenlaista puuhaa. Paikalla vierailevat myös kaverikoirat. Lisäksi alueelle voi tulla myymään puutarha-aiheiselle kirpputorille puutarhaan liittyviä elementtejä, kuten kasveja, kirjoja, puutarhakoristeita tms. Tapahtuman aikana järjestetään kaksi opastettua puutarhakierrosta alueella ja jokirannasta on mahdollisuus käydä vaikkapa Jokilaivaristeilyllä. Tapahtuman järjestävät Lapuan kaupungin viherlaitos ja kulttuuritoimi sekä Jokilaakson kannatusyhdistys. Tapahtumaan on vapaa pääsy

Kesänavaustapahtuma on yksi valtakunnallisista Vihervuoden 2016 tapahtumista.

« Takaisin