Karvian pääteiden varsilla on erilaisia olkihahmoja ja vastaavia totuttu ihailemaan jo vuosikausia. Jokamiesluokan SM-kisan kunniaksi tänä vuonna ainakin yksi liippaa myös sitä Kankaanpää – Jalasjärvi tien varressa lähellä Torron liittymää.  Kuva: Karisamuli Korpela

Karvian pääteiden varsilla on erilaisia olkihahmoja ja vastaavia totuttu ihailemaan jo vuosikausia. Jokamiesluokan SM-kisan kunniaksi tänä vuonna ainakin yksi liippaa myös sitä Kankaanpää – Jalasjärvi tien varressa lähellä Torron liittymää. Kuva: Karisamuli Korpela

Jokamiesluokan Betonitukku JM-SM kisataan viikonvaihteessa Karvian Torrossa

6.6.2019

Karisamuli Korpela, teksti

Jokamiesluokassa katseet Suomen niemellä käännetään tulevana viikonvaihteena Karviaan, sillä sen keskustassa sijaitsevan Torron Urheilu- ja Vapaa-aikakeskuksen moottoriradalla kisataan jokamiesluokassa nuorten, naisten ja etuveto/kardaanien Suomen mestaruuksissa. Pian 20-vuotisiaan juhliva Karvian MK/UA isännöi tämän ensimmäisen SM-kilpailunsa nuorissa 59, naisissa 72 ja evk:ssa 93 kuljettajalle niin, että ensimmäisenä kisapäivänä eli lauantaina 8. kesäkuuta suoritetaan naisten ja nuorten ajokaavioissa karsintalähdöt ja evk-luokassa ajokaavio karsinnoista aina tappiin eli A-finaaliin saakka. Toisena kisapäivänä sunnuntaina jatketaan nuorten ja naisten ajokaaviot A-finaaliin saakka. Kumpanakin päivänä kilpailu alkaa tasan 10.00.

Rata-alueella, varikolla, parkkialueilla ja muualla ympäristössä on aherrettu sankoin joukoin pitkin kevättä sen verran ahkerasti, että puitteet SM-kilpailulle kokonaisuudessaan kuuluvat tällä kuosilla kiistatta maamme kärkijoukkoon.

- Talkooväkeä on ollut kiitettävästi, kertoo Torron rata-yhdistyksen puheenjohtaja Olli Pentinmäki ja saa Karvian UA:n puheenjohtaja Pasi Patokosken nyökkäämään vierellä.

- Tämä on täkäläisten kulttuuria eli jos apua tarvitaan tai jotain isoa rakennetaan, silloin lähes koko paikkakunta on mukana tavalla tai toisella, Patokoski mainostaa.

Kilpailuun osallistuvien määrä myötää sopivasti kahta edellistä vastaavaa, sillä Lempäälässä toissa vuonna niitä oli hiukan enemmän ja Lapualla viime vuonna hiukan vähemmän.

Menestystä myös Ykköset levikkialueelle

Kilpailussa Ykköset levikin alueelta on kuljettajia luonnollisesti aika iso joukko edustettuna ja osallistujalistan näkee ehkä kätevämmin jokkis.net > kalenteri -sivuilta, jossa löytyy vertailua aiempien nu-na-evk -tuloksista. Se historia ei tosin ole ison pitkä, sillä tällä tyylillä on kyseisten luokkien suomenmestaruuksista kisattu yhdessä vasta kaksi kertaa. Vuonna 2017 oltiin Lempäälässä, jossa mestareiksi nousivat Suonenjoen Atte Pellinen (nu), Päijät-Hämeen Jaana Koskema (na) ja Pihtiputaan Petri Laitinen (evk). Nuorissa Lappajärven Lauri Ahvenkoski (5.) ja Hämeenkyrön Niko Mattila (3.) olivat myös finaalissa, samaten naisissa Mäntän Johanna Leppämäki (2.) ja evk:ssa Lapuan Tomi Pihlajamäki (4.).  

Viime vuonna Lapualla luokkien mestaruuksista taisteltiin Ala-Talkkari JM-SM -kilpailussa, jossa Nokian Valtteri Koski (nu), Lapinlahden Jonna Ruotsalainen (na) ja Pieksamäen Rauno Malinen (evk) nappasivat mestaruudet. Viimemainitussa A-finalisteja olivat myös Lapuan UA:n Tomi Pihlajamäki (2), Mika Salokorpi (3.) ja Niko Viljanen (4.).   

Jos vielä kurkistetaan vuoteen 2016, niin silloin nuoret ja naiset ratkaisivat mestaruudet Oulaisissa, jossa em. Jonna Ruotsalaisen perässä A-finaalin maaliin tulivat seuraavina Oriveden Seudun UA:n Heini Mäkelä, Kauhajoen UA:n Anilla Perälä ja Jurvan UA:n Janika Viita. Nuorissa suomenmestari oli Lappajärven Eero Laurila ja A-finaaliin ylsivät myös Parkanon Aleksi Männistö sekä Lappajärven Lauri Ahvenkoski.

Sivuilla karvianua.fi tästä nu-na-evk SM-kilpailusta löytyy lisätietoa mm. majoitusten, yleisöparkkeerauksen, käteisvarojen ja aikataulujen suhteen yläpalkista Betonitukku JM. Sivuilla on linkki myös lauantai-illan megabileisiin, jonka taustalta löytyy paikkakunnan oma hauskanpitäjien bilettäjäkerho Karvia Drinkers. Iltamissa esiintyvät Klamydia sekä Mustat Enkelit ja juonnosta vastaa Joona Sorila. Lisää tietoa osoitteessa liveto.fi.

« Takaisin