Ilmajoen Juha Perälällä riittää jokamiesradoilta meriittejä vaikka muille jakaa. Omaa koneistusalan yritystä pyörittävä kisaa elokuulla ainakin Honkajoella, mutta ei vielä sulje muitakaan heti pois. Kuva on viime vuoden Kokemäen Kuhmuista.  Kuva: jt.kuvat.fi

Ilmajoen Juha Perälällä riittää jokamiesradoilta meriittejä vaikka muille jakaa. Omaa koneistusalan yritystä pyörittävä kisaa elokuulla ainakin Honkajoella, mutta ei vielä sulje muitakaan heti pois. Kuva on viime vuoden Kokemäen Kuhmuista. Kuva: jt.kuvat.fi

Jokamiehessä tulossa sittenkin kisarikas elokuu

30.7.2020

Karisamuli Korpela

Ennen uutta kurimusta kotimaisen autourheilun saralla myös jokamiesluokassa päästään koronapaussien jälkeen taas tositoimiin ja odotettavissa on kiihkeätahtinen loppuvuosi kaikkiaan 44 kalenteriin merkityllä kilpailulla. Siis jos tuo alussa mainittu mörkö ei oikein rajusti riehu.

Mutta näillä näkymin ainakin elokuulla saataneen nauttia tuosta kansanhuvista täysin rinnoin ympäri maata. Näin myös lehtemme levikkipeitolla, jolla Karvian UA ry saa kunnian korkata JM-kauden uusiksi moottoriradallaan Urheilu ja vapaa-aikakeskus Torrossa. Siellä kisataan ensi lauantaina (1.8) ja juhlistetaan samalla radan 30-vuotista historiaa.

- Ilmoittuneita kuljettajia on nyt yksi enemmän maksimista, kertoi kerhon sihteeri ja itsekin kisoissa ajava kankaanpääläinen Päivi Korpela viime perjantaina puoliltapäivin 200 osallistujan ylärajasta.

- Otamme niitä kuitenkin vielä vastaan mahdollisten peruutusten varalle, hän lisää mainiten tyytyväisenä naiskuljettajien ison määrän.

Ilmoittautuneita on tullut Keski-Suomesta, Pirkanmaalta, Pohjanmaalta ja Satakunnasta, mutta myös kauempaa mm. viimevuotisen naiset-, nuoret- ja evk -luokkien SM-kilpailun innoittamana.

- Kisa viedään läpi huomioiden vielä voimassa olevia korona-ohjeita, hän muistuttaa.

Se onnistunee hyvin, sillä Torron rata-alueella on tilaa ja katsomoissa istumapaikkoja vaikka muille jakaa.     

  

Seuraavaksi naapuriin 

Viikon kuluttua on vuorossa Pesämäen Moottoriurheilukeskus Honkajoella, jossa paikallinen MK/UA isännöi kaksipäiväisesti Elo Games JM-tapahtuman. Ajankohta on siis 8-9. elokuuta ja kilpailu on samalla uusi vihkikilpailu radan ja sen ympäristön suhteellisen reippaan tuunauksen jälkeen. Elo Games on lähtölaukaus myös radan muille tapahtumille, joita järjestetään vielä syksyä kohden.

Seuraavaksi siirrytään edellä mainittujen rajanaapuriin Kauhajoelle, jossa paikallinen Urheiluautoilijat ry isännöi SVH.FI JM-kilpailun Suupohjan Varaosa- ja Huolto -yrityksen piikkiin. Kilpailun ajankohta on myös viikon kuluttua edellisestä eli lauantaina 15. elokuuta. Kilpailuareenana toimii kaupungin keskustasta vain reippaan huutomatkan päässä oleva Sotkan(mäen) Moottoristadion.

Jota myös saneerattaneen tulevina vuosina pala palalta infran osalta. Aiemmin tehtyjen modifointien jälkeen itse rataprofiili on saanut jo kiitosta ja osin jopa kehua.

Jo tutulla kaavalla edellisestä viikko eli lauantaina 22. elokuuta kisataan sitten levikin laidalla Porissa. Hangassuon moottoriradalla kisaisäntänä huseeraa Noormarkun UA/MK ja kilpailun nimi on Jarkan Maansiirto JM.

Huomisin eli 23. päivä jokkiskansaa ja varmaan osa Porissakin kisaavista siirtyy Karstulaan Vallilan Vauhtiradan lehtereille ja varikolle. Siellä Ähtärin Urheiluautoilijoiden isännöidessä kisataan tuttuakin tutummassa JM Ähtärin Ähellyksessä. Tapahtuma on vuorollaan jo 33. kerta mainitulla nimellä.

« Takaisin