Johanna Tuomistoa kiinnostaa kehon ja mielen hyvinvointi. Hän ottaa hierottavia vastaan mielellään kauempaakin.  Kuva: Mika Hankaniemi

Johanna Tuomistoa kiinnostaa kehon ja mielen hyvinvointi. Hän ottaa hierottavia vastaan mielellään kauempaakin. Kuva: Mika Hankaniemi

Johannan Hieronta & Hyvinvointi palvelee asiakkaita Kurikassa

7.2.2024

Mika Hankaniemi

Johanna Tuomisto rohkaisi mielensä, vaihtoi alaa ja kouluttautui hierojaksi. Ammattipätevyyden myötä hän perusti toiminimen Kurikan keskustan tuntumaan. Hän avaa ja lievittää ihmisten kehossa olevia erilaisia kireys- ja kiputiloja kotinsa yhteyteen tehdyssä työhuoneessa.

- Hierojan työ on kokonaisvaltaista. Monesti täällä avautuvat ne asiakkaan henkisetkin solmut,  stressi vähenee ja arjessa, kuten työssä tai koulussa jaksaminen paranee, eli pyrin olemaan myös hyvä kuuntelija.

Ammattilaisen ottein hierova Tuomisto tarjoaa apua myös bruksismista ja tinnituksesta kärsiville.

- Purenta- ja hengityslihaksiston hieronnasta saa avun varsinkin öisin hampaitaan narskuttavat, paljon puhuvat ja laulamista harrastavat henkilöt.

Tuomisto sai pätevyyden Seinäjoen Hierojakoulusta viime syyskuussa. Koulutus kesti kaikkiaan reilun vuoden.

- Koulutus toteutettiin monimuotokoulutuksena ja se kesti 13 kuukautta. Eli joka toinen viikonloppu oli koulutusta ja käytännön harjoittelua. Lisäksi tein kesäkuukausina harjoittelua eli hierontaa, jotta sain tarvittavat harjoittelutunnit täyteen.

Koulutuksen kuului kolme käytännön näyttökoetta: tuki- ja liikuntaelimet, kansansairaudet, sekä raajanivelet.

- Lisäksi esimerkiksi yrittäjyydestä täytyi tehdä aika laaja näyttö kirjallisena. Mielestäni koulutuksesta sai hyvät perustiedot ja -taidot, mutta työn aloittamisen myötä se kouluttautuminen ja asioiden syventäminen ja käytännön oppiminen on vasta alkanut.

Yrittäjyys on hänen mielestään lähtenyt hyvin käyntiin.

- Olen nauttinut yrittäjänä olemisesta ja tämän työn tekeminen on niin mielekästä ja antaa myös itselleni paljon virtaa.

Palautteen saa yleensä hieronnan aikana tai välittömästi sen jälkeen.

- Palaute on ollut hyvää, monesti vielä katsotaan liiketestauksia hieronnan jälkeenkin, jolloin asiakas itsekin huomaa, miten esimerkiksi käsi nousee paremmin.

Taloushallinto työllisti Tuomiston yli 12 vuoden ajan.

- Pidin kyllä työstäni tosi paljon, mutta kipinä ja motivaatio alkoivat kuitenkin lopuksi hiipua, alati muuttuvalla alalla, joten oli aika miettiä mitä haluan seuraavaksi tehdä.

Vapaa-aika Johannalla sujuu liikunnallisissa harrasteissa.

-Tykkään käydä avantouinnissa ja tehdä kävelylenkkejä. Kuuntelen äänikirjoja ja olen yllättäen kiinnostunut erilaisista verkkokoulutuksista liittyen hyvinvointiin ja venyttelyyn. Äärimmäisen hyvän treenin saa myös, kun 8-vuotiaan poikani kanssa pelailee jalkapalloa, pyöräilee, lähtee hiihtämään tai luistelemaan.

« Takaisin