Jaana Kivimäki ja Satu Ikonen pääsivät Kyläkaupan Tuulan halaukseen huiman suorituksensa jälkeen.

Jaana Kivimäki ja Satu Ikonen pääsivät Kyläkaupan Tuulan halaukseen huiman suorituksensa jälkeen.

Jättisuosion saanut Facebook -tempaus toteutui, Pyörätuolilla Kouvolasta Tuuriin

17.6.2015

Jaana Kivimäki ja Satu Ikonen pääsivät Kyläkaupan Tuulan halaukseen huiman suorituksensa jälkeen.

Jaana Kivimäki ja Satu Ikonen latasivat  reilu vuosi sitten Facebookiin kuvan, jossa lupasivat kelata pyörätuolilla Kouvolaan kuuluvalta Myllykoskelta Kyläkauppaan, jos kuva saa 10 000 tykkäystä. Raja rikkoutui melkein saman tien: tykkäyksiä tuli seitsemässä tunnissa yli 20 000. Niinpä tempaus päätettiin toteuttaa. Tapahtumaa kehiteltiin etukäteen yhdessä Kyläkaupan kanssa ja sen nimeksi muotoutui tietenkin Miljoona Kelaus. Huolellisen suunnittelun ja pitkän treenauksen jälkeen naiset lähtivät kelaamaan tiistaina 2.6. ja saapuivat Kyläkaupalle keskiviikkona 10.6.2015.

Jaana ja Satu ovat molemmat Kouvolasta. Kahden lapsen äiti Jaana alaraajahalvaantui onnettomuudessa 2004 ja nykyään hän on vammaisurheilija, lajinaan ratsastus. Hän on edustanut Suomea mm. Lontoon paralympialaisissa 2012 ja hänellä on myös useita EM- ja PM-mitaleita sekä useita sijoituksia kansainvälisissä kilpailuissa.  Satu on Jaanan henkilökohtainen avustaja. He ovat tunteneet toisensa toistakymmentä vuotta, sillä Satu on Jaanan serkun vaimo.

-Meille tämä tempaus oli täydellinen päähänpisto, kertoo Jaana Kivimäki. -Emme uskoneet sen saavan minkäänlaista huomiota, mutta vuorokaudessa tempaus sai mielettömässä mittakaavassa positiivista julkisuutta. Vammaisuus ja yleensäkin erilaisuus ja sen hyväksyminen nyky-yhteiskunnassa nousivat tempauksen tärkeiksi teemoiksi ja myös nämä asiat saivat meidät liikkeelle, lisää Kivimäki.

Kelaten Tuuriin halki Suomen

Keskiviikkona 10.6. naiset saapuivat Kyläkaupalle kelattuaan kaiken kaikkiaan noin 350 km. Kyläkaupan pihalle ja Keskustorille oli saapunut runsaasti väkeä kannustamaan Jaanaa ja Satua. Valtaosa oli seurannut heidän taivaltaan koko matkan ajan joko matkan varrella tai Facebookista.

-Tuntuu hyvältä, mutta olen onnellinen että reissu on ohi, huokasi Jaana matkan päätteeksi.

-Hienoa oli, mutta en kyllä tekisi samaa enää uudelleen, hän naurahti. Myös Satu oli hyvissä fiiliksissä. -Ihan sikahyvältä tuntuu, hän hihkui. Satu kertoi myös matkan sujuneen hänen kohdaltaan yllättävän helposti, vaikka hän ei ole tottunut liikkumaan pyörätuolilla.

Sää ei suosinut urheita naisia tippaakaan, sillä matkaa jouduttiin tekemään lähes koko ajan vastatuulessa ja hyvin sateisessa säässä.  Reissun jännittävin hetki naisten mukaan oli, kun tielle osui hirvi. -Meinasin törmätä siihen pyörätuolilla, kertoo Satu. -Oli siinä sentään 50 metriä väliä, joten ehdin hyvin pysähtyä.

Naisten reitti kulki reittiä Myllykoski - Koria - Vierumäki - Padasjoki - Jämsä - Keuruu - Ähtäri - Tuuri. Matkaa olivat mahdollistamassa Kyläkaupan lisäksi Ravintola Vanha-Viiala, Lahden Moottoripyörämuseo, Kouvolan Rengasteam, Punnitse & Säästä Lohja, Veho ja Hieroja Tarja Miettunen. Reissun päätteeksi Jaana ja Satu pääsivät yöpymään hotelli OnnenTähden Torni-sviittiin ennen autolla tehtyä kotimatkaa.

« Takaisin