Jaska Mäkynen

Jaska Mäkynen

Jaska Mäkynen tähdittää syöpäyhdistyksen tukikonserttia Alavudella

23.8.2023

Tangokuningas, sekä The voice of senior voittaja Jaska Mäkynen on tehnyt Alavuden syöpäyhdistyksen kanssa yhteistyötä vuosikymmeniä. Sunnuntaina 3. syyskuuta pidettävällä konsertin tuotolla tuetaan Alavuden Syöpäyhdistyksen toimintaa.

  • Hyväntekeväisyystoiminta on minulle tärkeää henkilökohtaisten menetysten vuoksi, kertoo Jaska.
  • Haluamme piristää ja tuoda ihmisille iloa tähän alkavaan syksyyn, lisää yhdistyksen puheenjohtaja Orvokki Tanila

Maailma on kaunis

Tukikonsertin nimi on samannimisestä laulusta, jonka Vexi Salmi on sanoittanut.

  • Välillä elämän sekamelska on sellaista, ettei millään meinaa tavoittaa sitä kauneutta, jota maailma tarjoaa. Jonain aamuina sitä vaan kuulee linnun laulunkin paremmin, kuin toisina aamuina, ajattelee Mäkynen

Edellisissä konserteissa on ollut juontajana Mäkysen ystävä ja elämänkertakirjan toinen kirjoittaja, Alavutelainen Teija Ahtiainen, joka äkillisesti menehtyi viime kesänä.

  • Teija on ollut paljon mielessä tätä konserttia suunitellessa. Teijan suosikki kappale oli Kuin taivaisiin ja kyllä hänelle kauniin ajatuksen lähetän sitä esittäessäni, Mäkynen kertoo.

Mielenkiintoinen ohjelmisto

Jaskalle on erityisen tärkeää, että hän saa esiintyä juuri Alavuden kirkossa, joka on hänen rippikirkkonsa.

Yksi konsertissa kuultavista uutuuksista on Niin paljon kuuluu rakkauteen, jolla hän sai The voice of senior ohjelmassa kaikki tuomarituolit kääntymään.

  • Kyseinen kappale on kuulunut ohjelmistooni urani alusta asti. Se on aina ollut merkityksellinen, mutta Voice voiton myötä laulun arvo vain nousi. Jaska miettii kiitollisena.

Mäkysen ura kansan viihdyttäjänä on kestänyt jo 50 vuotta ja kertomansa mukaan aikoo jatkaa niin kauan kun vaan ääntä lähtee ja ihmiset haluaa kuunnella.

Konsertin säestyksestä vastaa Via 4 orkesterin juhlakokoonpano ja konsertin juontaa Mäkysen avopuoliso Teija Kankaanpää.

Kerhon toiminta on tärkeää

Yhdistyksen puheenjohtaja Orvokki Tanila ja Jaska Toivottavat kaikki lämpimästi tervetulleeksi konserttiin ja tukemaan tärkeää toimintaa.

  • Monelle syöpäsairaalle syöpäkerho on se ainoa henkireikä. Joskus ei ole paikkaa mihin mennä, mutta meidän kerhoon voi aina tulla, kertoo Orvokki

Teksti Teija Kankaanpää

« Takaisin