Jari Lampi yrittää sotilasmaastavedon maailmanennätystä

4.6.2015

 

Urheilutempauksistaan tunnettu töysäläinen Jari Lampi aikoo lopettaa maastavetouransa näyttävästi. Tuurin Kyläkaupalla lauantaina 6.6.2015 Jarin tavoitteena on rikkoa hänen omissa nimissään oleva sotilasmaastavedon ME-tulos, 252 x 72,5 kg. Ennätysyritys käynnistyy klo 14 Kyläkaupan OnnenKengän ylätasanteella.

Sotilasmaastaveto on maastavetoa, joka tapahtuu nostajan omalla painolla. Lisävarusteena sallitaan vain nostovyö. Nostopuvut ja muut suoritusta helpottavat apuvälineet ovat kiellettyjä. Jari Lampi teki sotilasmaastavedon aikoinaan tutuksi esiintymällä MTV3:n Ennätystehdas -ohjelmassa.  Siinä Jari teki tuloksen 120 x 72,5 kg  Nyt vuosia myöhemmin on siis tarkoitus laittaa yli tuplaten paremmaksi.

Ennätysten mies

Jari voitti aikoinaan kaksi kertaa kiistattomasti sotilasvoimanoston SM-kultaa (jalkakyykky, sotilaspenkki ja sotilasmaastaveto). Dippipunnerruksessa Jarilla on maailmantilaston kakkostulos (150 toistoa) ja hän on ainoana Suomessa kymmenen eri urheilulajin SM-mitalisti.

Tuurin tempausta varten Jari Lampi on treenannut maastavetoon erikoistuen 9 kuukautta. Jari pitää ulkoilmaa mitä parhaimpana olosuhteena uudelle ennätykselle, koska laji perustuu pitkälti hapenottoon.

« Takaisin