Jouko Pirttinen on tyytyväinen Rantamajan alkukesään.

Jouko Pirttinen on tyytyväinen Rantamajan alkukesään.

Jalat saavat liikettä Rantamajalla

10.7.2024

Tomi Olli

Muutaman kilometrin päässä Kauhavan Kortesjärven keskustasta sijaitsevan Rantamajan huvikausi on täydessä käynnissä. Rantamajan tanssi- ja tanssikurssitoiminnasta vastaavan Huvipirtti Oy:n tapahtumajärjestäjä Jouko Pirttinen sanoo alkukesän olleen myötätuulinen.

- Kävijöitä on ollut enemmän kuin vuosi sitten samaan aikaan. Onkin todella lämmittävää, että ihmiset lähtevät nauttimaan lavatanssien tunnelmasta.

Luonnonkauniilla paikalla aivan Saarijärven rannassa sijaitsevalla Rantamajalla tanssitaan läpi kesän tiistaisin. Lavalla nähdään muun muassa 9.7. Jarkko Yli-Sikkilä & Soiva Orkesteri, 16.7. Teemu Roivainen & Energia, 13.8. Saija Tuupanen & eXmiehet sekä päättäjäisissä 27.8. Sinitaivas. Tanssi-iltoina on ilmainen kahvitarjoilu. Lisäksi Pietarsaaren seudun moottoripyöräkerhot MC-99 ja Nostalgiaknuttarna saapuvat Rantamajalle 22.7.  26.07. on luvassa koko perheen oopperakonsertti Taistelevat Mezzot, jossa esiintyy harmonikansoittaja ja 2-3 klassista laulajaa.

Myös tanssikursseja riittää.

- 9.7. hidas valssi, 23.7. blues, 6.8. salsa sekä 20.8. cha cha. Kursseilla toimii aina opettajana Anne Sillman. Tanssikurssit alkavat kello 18, ja tanssit järjestetään kello 19.30-23.30. Lisäksi 1.8. toteutetaan bugg-tanssikurssi.

Perinteikäs paikka

Kortesjärven Rantamajalla on pitkät perinteet, sillä se avattiin jo vuonna 1955. Tanssitoiminta eli kuitenkin muutaman vuoden hiljaiseloa kunnes Jouko Pirttinen herätti Rantamajan horroksesta.

- Toiminta on sujunut myötätuulisesti. Tiistai-ilta näyttääkin olevan mainio ajankohta tansseille, tanssista pääsee näin nauttimana heti alkuviikosta.

- Rantamajan tanssit ovat ikärajattomia. Paikalla palvelee alkoholiton kahvio ja grilli. Rantamajan vieressä on myös mainio karavaanarialue.

Jouko Pirttinen sanoo Rantamajan saaneen vuosien kuluessa paljon positiivista palautetta.

- Eräskin kävijä kehui paikkaa satumaiseksi. Se on helppo uskoa, sillä Rantamajan vieressä sijaitsee järvi sekä metsää, eli paikka on hyvin tunnelmallinen. Myös itse tanssilava on erittäin toimiva, ja akustiikkakin toimii mainiosti.

- Rantamajalla on toki myös paljon muuta toimintaa, siitä vastaa Kortesjärven Isomäen maamiesseura.

« Takaisin