Daniel Forsbacka, Janne Norrena, Timo Autio, Risto Mänty ja Teppo Lehtonen Eräkellarin Seinäjoen liikkeessä.

Daniel Forsbacka, Janne Norrena, Timo Autio, Risto Mänty ja Teppo Lehtonen Eräkellarin Seinäjoen liikkeessä.

Ihmisten kiinnostus luonnossa liikkumiseen on lisääntynyt

7.10.2021

Eräkellarin liikkeissä ollaan ajan hermolla, jotta asiakkaille löytyy sopivat varusteet

Taisto Järvinen

Ihmisten elinreviiriä ovat olosuhteet rajoittaneet viimeksi kuluneiden puolentoista vuoden aikana. Merkittävän monet ovat nykytilanteessa laajentaneet harrastusten piiriään lähtemällä liikkeelle, luontoon. Retkeilyn ja luonnossa liikkumisen hyödyt on koettu fyysistä ja psyykkistä hyvinvointia tuottaviksi. Jo pelkästään kansanterveyden näkökulmasta katsottuna toivoisi luontobuumin jatkuvan, mieluummin lisääntyvän edelleen.

Kaustisella ja Seinäjoella toimivissa Eräkellarin liikkeissä on nähty läheltä ihmisten aktivoituminen luonnossa liikkumiseen.

Eräkellari Oy:n hallituksen puheenjohtaja Teppo Lehtonen sanoo kahden kivijalkaliikkeen myynnin kehityksen olleen suotuisa. Verkkokaupalla on merkittävä osuus Eräkellarin liiketoiminnassa.

  • Avasimme verkkokaupan Ruotsin markkinoille viime helmikuussa. Ruotsin kauppa on yllättänyt positiivisesti. Viimeksi kuluneen vuoden aikana on ilmennyt jonkinasteista ongelmaa, kun Covid-19 -viruksen johdosta joitakin tuotteita ei ole ollut riittävästi saatavana.

Eräkellarin Kaustisen liikkeen myymälävastaava Daniel Forsbacka pohtii liikkeiden tuotevalikoimia ja sanoo erilaisia tuotenimikkeitä olevan yhteensä yli 100 000. Liikkeiden keskinäisissä valikoimissa on pieniä eroavaisuuksia.

  • Asiakkaille on tarjolla varsin kattavat tuotevalikoimat. Selkeästi on havaittavissa, että asiakkaat hankkivat aikaisempaa laadukkaampia kenkiä, asuja ja muita retkeilyyn ja luonnossa liikkumiseen tarvittavia hyödykkeitä.
  • Suosikeista voisi mainita maastoon ja eränkäyntiin oivalliset Meindl-, Viking- ja Lowa -kengät. Asujen kärkimerkkejä ovat mm. Härkila, Fjällräven ja Alaska.

Eräkellarin myymälöiden ja verkkokaupan valikoimissa on pääosin kaikki luonnossa liikkumiseen tarvittavat varusteet. Mikäli jotain tiettyä tuotetta ei toimitusvaikeuksien johdosta liikkeestä löydy, niin vastaavia varusteita löytyy muilta valmistajilta.

Eränkävijöiden erikoisliike

Eräkellari -liike on aloittanut Kaustisella vuonna 2009 ja Seinäjoella 2015. Liikkeet on tunnettu aluksi enemmänkin eränkäynnin ja metsästyksen erikoisliikkeinä. Eränkäyntiin ja metsästykseen liittyvät tuotteet ovat edelleen isossa roolissa liikkeiden valikoimissa.

Hirvijahdin lähestyessä ovat aseet, patruunat, radiopuhelimet sekä niiden akut ja antennit hirvenmetsästäjän suosikkituotteita, samoin kuin punaiset metsästäjänliivit.

Seinäjoen liikkeen myymälävastaava Timo Autio muistuttaa Eräkellarin olevan mm. Sako- ja Tikka -aseiden jälleenmyyjä. Myös muiden merkkien aseita on tarjolla.

  • Metsästykseen löytyy periaatteessa kaikki tarvittavat välineet ja varusteet. Koiratutkat ovat nousseet tärkeään rooliin metsästäjillä. Tutkat helpottavat eränkäyntiä ja niiden avulla ollaan esimerkiksi ajotilanteissa ajan tasalla.
  • Lämpökamerat ovat lisänneet suosiotaan melko nopeasti. Lämpökamera ottaa kuvan eläimestä lämmön avulla myös säkkipimeällä. Kameraa voidaan käyttää eläinten tarkkailuun sekä mm. villisian ja supin metsästykseen tähtäimeen asennettavan lämpökameran avulla.

Metsästyskauden alku ja pian käynnistyvän hirvijahdin läheisyys tuovat sesongin Eräkellarin arkeen. Kalastuksen ja kalastusvälineiden puolella syksyinen ahvenen jigikalastus myös tuo kaupallisen kausi-ilmiön.

 

Eräkellari Oy

044 522 6009

Seinäjoki, Rengastie 2A

Kaustinen, Kauppatie 1

www.erakellari.fi

« Takaisin