Roselundin pappilan miljöö tarjoaa elämyksiä Pietarsaaressa

Roselundin pappilan miljöö tarjoaa elämyksiä Pietarsaaressa

Ihastuttava Pappilapuutarha ja rannikkokaupunki Pietarsaari

10.3.2016

Roselundin pappilan miljöö tarjoaa elämyksiä Pietarsaaressa

Tänä kesänä erilainen kesäretki

Lähes alkuperäiseen muotoonsa restauroitu 1760-luvun barokkipuutarha ja samoin restauroitu vuodelta 1798 oleva 2-kerroksinen Rosenlundin pappila tarjoavat sinulle elämyksen, jota et ole kohdannut ennen Pohjanmaalla.

Puutarha on aina tunnettu alueella rovasti Gabriel Aspegrenin puutarhaintohimon tuotteena. Pappilan,aikansa mallitilan, kivinavetta ja -talli ovat vuosilta 1775 ja 1776. Puutarha mainittiin jo 1780-luvulla saksalaisissa ja englantilaisissa puutarhakirjoissa pohjoisimpana paikkana, jossa kasvatettiin hedelmäpuita ja perunaa.

Rovasti Brunniuksen rakennuttama 2-kerroksinen pappila on harvinaisuus Suomen pappiloiden joukossa. Rakennuksessa yhdistyvät aateliskartano ja suuren kirkkopitäjän  mahtava pappila.

Nyt tuo ihastuttava Rosenlundin alue tarjoaa matkailijoille ja alueen asukkaille ennen kokemattoman paikan rauhoittua, ruokailla tai juoda vain kahvit. Mutta mahdollisuus on myös järjestää häät, syntymäpäivät, ikimuistettavat perhejuhlat tai tapaamiset pappilan tilausravintolassa tai 1700-luvun renkituvassa.

Restauroitu alue on Museoviraston mielestä yksi parhaimpia rakennetun ympäristön kokonaisuuksia. Suomen kulttuuriperinnön tuki, Ebba Brahe samfundet ja Otto A. Malmin lahjoitusrahasto ovat palkinneet myöntäneet palkintonsa vuonna 2015 kohteelle.

Kesäkahvila on avoinna 1.6.-31.8.2016, mutta tilausravintola on avoinna ympäri vuoden. Kahvilassa ja ravintolassa on täydet anniskeluoikeudet. Ravintola on jo nyt tunnettu erinomaisista ruoistaan.

Yhteystiedot löytyvät: www.rosenlund.fi

« Takaisin