Antti Valkosen ja Petteri Vatasen takana oleva Volvo FH16 660 hv:n moottorilla on Hinaus ja Tuuppauksen uusin raskaankaluston hinaukseen tarkoitettu autoinvestointi.

Antti Valkosen ja Petteri Vatasen takana oleva Volvo FH16 660 hv:n moottorilla on Hinaus ja Tuuppauksen uusin raskaankaluston hinaukseen tarkoitettu autoinvestointi.

Hinaus ja Tuuppaus pyrkii positiiviseen kohtaamiseen ongelmaan joutuneen asiakkaan kanssa

8.8.2019

Hyvän mielen pelastajan apua tarvitaan maanteillä

Taisto Järvinen

Päivänselvää on, että maantiellä kesken ajamisen ongelmiin joutunut autoilija ei välttämättä riemusta hihku. Kyseisissä tilanteissa tarvitaan autolle apua, joskus jopa alta aikayksikön. Etelä-Pohjanmaan alueella toimiva Hinaus ja Tuuppaus on yritys, jonka palvelu toimii 24/7. Puheluun vastaan aina. Yölläkin työt hoituvat kahden päivystäjän voimin. Hinaus ja Tuuppaus kuuluu kansainväliseen Falck-ketjuun.

Hinaus ja Tuuppauksen pääasiallinen tehtävä on auttaa autoilijaa hänen ongelmansa ratkaisemiseksi. Tärkeää on myös positiivisen mielialan vieminen avun tarvitsijalle.

Toimitusjohtaja Antti Valkonen sanoo Hinaus ja Tuuppauksen toimialaan kuuluvan kaikki tienpäällä pulaan joutuneet ajoneuvot mopoista kuorma-autoihin. Tarjolla on myös vinssivoimaa mm. energiayhtiöiden tienalitusten putkituksiin. Yrityksellä on lisäksi vaurioautovarikko.

  • Kalustoon kuuluu 12 hinausautoa ja toiminimellä on 2 kuorma-autoa lisää. Lisäksi on neljä pienempää autoa, joilla viedään asiakkaan autoon mm. virtaa, renkaita tai polttoainetta. Jälkimmäinen palvelu on osoittautunut hyvin tarpeelliseksi, kun viikonvaihteena saattaa jopa puolet toimeksiannoista olla kyseistä tiepalvelua.
  • Asemapaikkamme ovat Seinäjoen lisäksi Lapualla, Ilmajoella, Kurikassa, Alavudella ja Kuortaneella. Hinausalan toimijoista olemme suurin Etelä-Pohjanmaalla. Yrityksen juuret ovat vuodessa 1974, jolloin Arto Torkkeli aloitti hinauspalvelun. Runsaat yhdeksän vuotta sitten hän myi yrityksen meille. Lisäksi olemme ostaneet Haapamäen ja Vähämäen hinauspalveluyritykset Ilmajoelta ja Kurikasta.

Autojen sähköviat suurin työllistäjä

Hinaus ja Tuuppaukseen soittaa useimmin uudehkon ajoneuvon omistaja, jonka auto on jättänyt tielle sähkövian johdosta. Näkemyksen mukaan autojen sähköviat eivät ole poistumassa, ajetaan millä energialla tahansa. Toinen merkittävä ongelmien aiheuttaja autoille on säätila, talvella kova pakkanen ja kesällä hellesää.

  • Olemme kouluttaneet useita miehiä sähköautojen turvalliseen käsittelyyn. Samoin on henkilökuntaa koulutettu vaarallisten aineiden kuljetusta tekevien autojen hinauksia varten. Koulutus ja ajanhermolla pysyminen on yksi toimintamme ydinasia.
  • Henkilökuntamme ikäjakauma on 22 – 71 vuotta. Iso ikähaitari on hyvä asia. Esimerkiksi raskaankaluston hinaaminen on sellainen tehtävä, jota ei opita koulun penkillä, mutta kokeneemman kaverin kanssa nuorempi oppii työtavat, Antti Valkonen kiteyttää.

Jokainen päivä on koulupäivä

Työpaikan ilmapiiri ja positiivinen henki heijastuu asiakkaaseen, niinpä Hinaus ja Tuuppauksen henkilökunta lähtee keikoille hyvällä mielellä, kuten alussa mainittiin.

Petteri Vatanen on aloittanut hinaustyön muutamia kuukausia sitten. Hän on tyytyväinen työhön. - Jokainen työpäivä on erilainen, ja samalla koulupäivä. Mielenkiintoa antaa se, että ei välttämättä tiedä, mitä varttitunnin kuluttua tapahtuu ja mihin lähdetään.

Arttu Korte on tehnyt hinaustyötä reilut puolitoista vuotta. Häntä kiehtoo monipuolinen työ. – Kahta samankaltaista päivää ei ole. Joskus vedetään rekkaa ja välillä viedään apuvirtaa henkilöautoon. Henki työpaikalla on erinomainen, huumorin kanssa mennään. Sosiaalisesti toki pitää olla paksunahkainen.

  • Töissä on huippuporukka. Miehet kantavat vastuun ja heihin voi luottaa. Kaikki tähtäävät positiiviseen ajatteluun ja toimintaan. Positiivisuus on korostunut erityisesti nyt muuton ja uuden raskaan Volvon maalausurakan aikana. Volvo on maalattu ketjusopimuksen mukaiseen väriin, Antti Vakonen sanoo.

Hinaus ja Tuuppaus/
Fabrikantti Oy
Antti ja Virpi Valkonen
0400 363 633
www.hinausjatuuppaus.fi
(Sähköpostiosoitteet vaativat JavaScript-tuen)

« Takaisin