Petra Olli ehti treenien ohella seuraamaan Vimpelin Vedon Korisliiga-naisten edesottamuksia.

Petra Olli ehti treenien ohella seuraamaan Vimpelin Vedon Korisliiga-naisten edesottamuksia.

Hurja urheiluvuosi

7.1.2016

 

Tomi Olli

Vuosi 2016 tuo tullessaan useita arvokisoja, jotka nostavat urheilujännäreiden sykkeen huippuunsa. Vuoden kohokohta ovat elokuussa Rio de Janeirossa järjestettävät olympialaiset. Kisoihin on jo paikkansa varmistanut viime syksynä MM-hopeaa vääntänyt painija Petra Olli, joka taistelee menestyksestä 58 kilon sarjassa. Ollilla on edessä tärkeä koitos myös maaliskuussa, kun EM-mitalit ratkotaan Riikassa Latviassa.

- Painin siellä normaalia sarjaani ylempänä, eli en tee samanlaista painonpudotusta kuin olympialaisiin. On silti selvää, että haluan siitä huolimatta menestyä kisoissa.

Ennen EM-kisoja Olli leireilee tammikuussa Yhdysvalloissa, missä ohjelmassa ovat myös kansainväliset kisat.

- Ne ovat hyvä mittari ja kertovat missä mennään. Ennen EM-karkeloita osallistun myös helmikuussa SM-kisoihin. On kuitenkin selvää, että kaikki tekeminen tähtää Rion olympiamolskille, Olli kertoo.

Riosta menetystä hakee myös keihäänheittäjä Tero Pitkämäki. Viime kesän MM-pronssimitalisti ja Timanttiliigan voittaja haluaa onnistua myös heinäkuussa Amsterdamissa käytävissä EM-kisoissa. Kauteen pohjalainen valmistautuu ulkomaanleireillä.

- Helmikuussa alkaa Etelä-Afrikan leiri. Huhtikuussa lähden vielä Dohaan Qatariin vajaan neljän viikon leirille. Tähtäin on luonnollisesti hankkia arvometallia kesän kisoista. Siihen avaintekijä on terveenä pysyminen, Pitkämäki toteaa.

 

Joukkuelajeissa ryskyy

 

Jalkapallofaneja hemmotellaan kesällä roppakaupalla, sillä ennen olympialaisia ratkotaan Ranskassa EM-pokaalin kohtalo. Edellisissä kisoissa vuonna 2012 juhli Espanja, joka löi finaalissa Italian peräti 4-0. Espanja on myös mestaruustilaston kärjessä yhdessä Saksan kanssa, kummallakin on kolme mestaruutta.

Jääkiekon MM-kisat käydään toukokuussa Moskovassa ja Pietarissa. Viime keväänä Tsekissä kultaa juhli Kanada ennen Venäjää ja Yhdysvaltoja. Suomen kohtalohan oli pudota jatkosta puolivälierissä Tsekkiä vastaan. Kisahistorian menestynein maa on Neuvostoliitto/Venäjä, jolla on 27 maailmanmestaruutta ja yhteensä 44 mitalia. Suomen saldo on kaksi kultaa ja yhteensä kaksitoista mitalia.

Vuoteen mahtuu toki paljon muutakin, kuten muun muassa helmikuussa Etelä-Koreassa käytävät pikaluistelun sprinttereiden MM-kisat sekä loppuvuodesta Latviassa käytävät salibandyn MM-kisat. Paljon tapahtuu myös kotimaisilla kilpa-areenoilla, joilla voi nauttia monien lajien urheilijoiden suorituksista. Ja niinhän se on, että urheilu on aina parasta paikan päällä nähtynä ja koettuna.

« Takaisin