Koirat matkustavat mukavasti kunnon turvavaljaissa takapenkillä tai asianmukaisessa kuljetushäkissä. Matkustustapa kannattaa opettaa pennusta pitäen. Kuva: Ville-Veikko Heinonen

Koirat matkustavat mukavasti kunnon turvavaljaissa takapenkillä tai asianmukaisessa kuljetushäkissä. Matkustustapa kannattaa opettaa pennusta pitäen. Kuva: Ville-Veikko Heinonen

Huolehdi lemmikkieläinten turvallisuudesta automatkalla

20.6.2019

Suunnitteletko perheen lemmikin ottamista mukaan mökkireissulle? Liikenneturva muistuttaa, että huolenpito ja turvallisuus ovat automatkalla tärkeitä sekä ihmisten että eläinten kannalta. Hyvin suunniteltu matka ja laadukas sekä hyvin kiinnitetty kuljetusväline mahdollistavat karvaisen ystävän turvallisen mukana kulkemisen.

Lemmikkieläimet kulkevat monen perheen mukana kesän reissuilla tänäkin vuonna. On sekä ihmisten että eläinten turvallisuuden kannalta tärkeää varmistaa, että karvakuonoista pidetään hyvää huolta pitkien automatkojen aikana. Ennen matkaan lähtemistä kannattaakin suunnitella, kuinka eläintä kuljetetaan ja miten reissu saadaan sujumaan rauhallisesti ja mukavasti.

”Eläinsuojelulaki kieltää eläinten, myös koirien, kuljettamisen umpinaisessa takakontissa. Lemmikin voinnista on myös varmistuttava säännöllisesti kuljetuksen aikana, eli kuljettajan on huolehdittava auton lämpötilasta, veden tarpeesta ja tauotuksista”, luettelee Liikenneturvan yhteyspäällikkö Tuula Taskinen.

Kevythäkki tai muovihäkki ei suojaa lemmikkiä eikä muita autossa matkustavia, jos auto joutuu kovavauhtiseen onnettomuuteen. Kuljetusvälineen on oltava riittävän tilava, eläimelle turvallinen ja sen tulee estää eläintä karkaamasta. Koiralle paras tapa matkustaa on joko takapenkille kiinnitetty laadukas turvavyövaljas tai jykevä häkki, jonka senkin olisi oltava kiinni auton rakenteissa.

« Takaisin