Järviseudun Golfseuran klubi ja Ravintola Floripa ovat Lappajärven golfkentän sydän. Kuva JGS.

Järviseudun Golfseuran klubi ja Ravintola Floripa ovat Lappajärven golfkentän sydän. Kuva JGS.

Huippugolfia Lappajärvellä

5.8.2015

Järviseudun Golfseuran klubi ja Ravintola Floripa ovat Lappajärven golfkentän sydän. Kuva JGS.

Tomi Olli

Tulevana viikonloppuna on Lappajärven golfkentällä tarjolla huippuosaamista, kun järvimaisemissa käydään Kivitippu Pro Am –kilpailu. Perjantaina miteltävässä joukkuekisassa on mukana kuusitoista joukkuetta, joissa nähdään muun muassa golfammattilaisia, amatöörejä sekä liike-elämän edustajia. Lauantaina ja sunnuntaina pelattavassa ammattilaiskisassa voitosta taistelee 32 golfaajaa. Kisan palkintopotti on 32 000 euroa, josta voittajalle lohkeaa vajaa kolmannes.

Järviseudun Golfseuran toiminnanjohtaja Mikko Autio toivoo yleisön saapuvan seuraamaan viikonlopun tapahtumia. Perjantain pelit alkavat kello 8, lauantaina kello 10 ja sunnuntaina kello 8.

- Pääsymaksua ei ole, eli kentän tapahtumia voi tulla päivien aikana katsomaan vapaasti eri väylien läheisyyteen. Kentällä pelaa monia pallotaitureita, eli nähtävää riittää varmasti, Autio toteaa.

Pro Am –viikonloppu on järjestetty vuodesta 2001 lähtien. Alusta saakka tärkeä osa kokonaisuutta on ollut hyväntekeväisyys. Vuosien varrella rahaa on kerätty muun muassa Lastenklinikalle, MLL:lle sekä päihdetyölle.

- Hyväntekeväisyys liittyy luontevasti viikonloppuun. Olemme pitäneet pääpainon aina lapsissa ja nuorissa, niin tälläkin kertaa. Varsinaisen keräyskohteen paljastamme kuitenkin vasta kisaperjantaina. Tulemme lahjoittamaan hyvälle asialle jälleen tuhansia euroja, Autio kertoo.

Upeat puitteet

Lappajärvellä golfataan erinomaisissa olosuhteissa. Järvenrantamaisemissa sijaitseva kenttä on tälläkin hetkellä mainiossa kunnossa. Toiminnanjohtajan mukaan kehuja on sadellut.

- Pelaajat ovat kiitelleet kentän kuntoa. Kenttä tarjoaa vesistön ansioista muutoinkin erittäin persoonallisia haasteita.

Autio iloitsee myös kasvaneesta jäsenmäärästä.

- Olemme saaneet tänä kesänä lähes sata uutta jäsentä. Kaikkiaan Järviseudun Golfseuraan kuuluu toistatuhatta henkilöä.

Golfklubin yhteydessä kävijöitä palvelee Ravintola Floripa, jossa voi aterioida vaikkapa maukkaiden À la carte –listaherkkujen merkeissä. Tarjolla on myös monenlaisia leivonnaisia sekä kattava juomapuoli.

- Floripassa kannattaa ehdottomasti pistäytyä vaikkei pelaisikaan golfia. Klubille ovat kaikki tervetulleita, Autio muistuttaa.

« Takaisin