Järviseudun Golfseuran toiminnanjohtaja Keijo Keskinen sekä kenttämestari Elina Hernesniemi ovat valmiina kauden kohokohtaan.

Järviseudun Golfseuran toiminnanjohtaja Keijo Keskinen sekä kenttämestari Elina Hernesniemi ovat valmiina kauden kohokohtaan.

Huippugolfia Lappajärvellä

5.8.2021

Tomi Olli

Lappajärvellä järjestetään 12.-15.8. jo 21. kerran Kivitippu ProAm ja Pro Invitational –tapahtuma. Neljän päivän rypistyksessä ensimmäinen päivä on varattu harjoitteluun, perjantai joukkuekisalle ja lauantai sekä sunnuntai ammattilaiskilpailulle. Järviseudun Golfseuran toiminnanjohtaja Keijo Keskinen sanoo luvassa olevan jälleen huippugolfia, vaikka Suomen aivan terävin kärki onkin samaan aikaan kilpailemassa maailmalla.

- Mukana on paljon nousevia tähtiä, joilla on lupaava tulevaisuus edessään. Onkin varmaa, että kentällä nähdään jälleen huippusuorituksia.

Yleisöllä on vapaa pääsy seuraamaan viikonlopun tapahtumia. Perjantain joukkuekisa alkaa kello 8, ammattilaiskisa lauantaina kello 9 ja sunnuntaina kello 8. Kilpailun palkintojen jako tapahtuu sunnuntaina noin kello 15 golfklubilla.

Tärkeä osa tapahtumaa on perjantaina pelattava, hyväntekeväisyyteen pohjautuva joukkuekisa, missä on mukana 22 joukkuetta. Päivä päättyy hyväntekeväisyyshuutokauppaan, mistä kertyneet varat menevät huippugolfari Mikko Korhosen johtaman The 59 Foundin kautta nuorten pelaajien tukemiseen. Huutokaupassa myydään muun muassa tänä kesänä LPGA-kiertueen Mediheal Championships -osakilpailun sekä Euroopan kiertueen Turun-osakilpailun voittaneen Matilda Castrenin lahjoittamia tavaroita.

- Oma uutuus on myös, että huutokaupassa osa tavaroista myydään maailmalla rauhanturvatehtävissä toimineiden kriisinhallintaveteraanien hyväksi, Keskinen toteaa.

 

Golf kiinnostaa

Järviseudun Golfseuran toiminta on kokonaisuudessaan sujunut myötätuulessa, lajin pariin on tullut paljon uusia harrastajia. Myös puitteet ovat Lappajärvellä mainiot, kenttä on saatu kenttämestari Elina Hernesniemen johdolla erinomaiseen kuntoon.

- Kenttä on nyt hyvässä kunnossa. Kesä on silti ollut kieltämättä haastava kuivien olosuhteiden vuoksi, eli kastelua on tarvittu paljon.

- Tapahtumaviikonloppuna käytetään myös ensimmäistä kertaa uuden par-3 harjoituskentän väylää. Uusi väylä ei kuitenkaan ole vielä tänä kesänä laajemmassa käytössä, Hernesniemi kertoo.

Järviseudun Golfseura järjestää myös starttikursseja syksyyn saakka, niille on mahdollista päästä parin päivän odotusajalla.

- Niitä järjestetään kysynnän mukaan hyvinkin nopealla aikataululla, eli lajiin pääsee tutustumaan helposti. Tällä saralla on ollut huomionarvoista, että erityisesti nuorten aikuisten määrä on lisääntynyt, Keskinen sanoo.

JGS on myös lisännyt täksi kesäksi golfautojen määrää. Lisäksi mukaan on tullut uutena tuttavuutena tupla-akulla toimivia, golfvarustettuja sähköskoottereita.

- Pyrimme tälläkin tavoin palvelemaan pelaajiamme entistäkin paremmin, Keskinen vakuuttaa.

« Takaisin