Hotelli Sorsanpesän hotellinjohtaja Juha Tiainen kertoo, että tiivistä yhteistyötä tehdään myös esimerkiksi Seinäjoen ja Etelä-Pohjanmaan matkailuorganisaatioiden ja eri järjestöjen kanssa.

Hotelli Sorsanpesän hotellinjohtaja Juha Tiainen kertoo, että tiivistä yhteistyötä tehdään myös esimerkiksi Seinäjoen ja Etelä-Pohjanmaan matkailuorganisaatioiden ja eri järjestöjen kanssa.

Hotelli Sorsanpesä Seinäjoella on tapahtumien keskiössä

20.9.2023


Vivi Triballi

Hotelli Sorsanpesä on yksityisomisteinen tapahtuma-, kokous- ja liikematkustushotelli, jonka omistaa Reima Kuisla. Hotellinjohtajana on toiminut maaliskuulta 2019 alkaen Juha Tiainen, joka toimi aikaisemmin alue- ja ketjujohtajana Restel Hotellit Oy:llä. 


Sorsanpesän rakentaminen alkoi jo 1970-luvun alkupuolella, mutta sen jälkeen on tehty laajennusosa vuonna 1989, kun ympyränmuotoinen hotellirakennus sai joensuuntaisen Touko Saaren suunnitteleman siipirakennuksen. 

-    Hotellilaajennuksen yhteydessä myös kaikki ympyräosan huoneet uusittiin, ja samoin kaikki hotellin ravintolat saivat tuolloin uuden ilmeen. Hotelli peruskorjattiin uudelleen nykyisen omistajan toimesta 2010-luvulla. Sisustuksellinen ilme on Jaakko Puron käsialaa tyylikkäine hotellihuoneineen, elegantteine ravintoloineen sekä moderneine kokoustiloineen, selittää Juha Tiainen. 
Hotellilla on omaa henkilökuntaa 23 ja lisänä henkilöstövuokrausfirmojen kautta henkilöstöä tarpeen mukaan.

Lomalaisia ja tapahtumavieraita

Monenlaisiin matkustustarpeisiin on varauduttu Sorsanpesällä, sillä erilaisia tapahtumia on paljon.

-    Hotellissa on 134 huonetta, kolme ravintolaa ja 6 kokoustilaa. Hotellin pääasiakaskuntaa talviaikaan ovat kokous- ja työasioissa matkustavat, kesäaikaan hotellin täyttävät Seinäjoen lukuisiin tapahtumiin saapuvat vieraat sekä lomalaiset. Myös ulkomaalaiset työ- ja vapaa-ajanasiakkaat ovat hienosti löytäneet hotellimme ja perheet ja pariskunnat paikkakunnalta poikkeavat ravintolapalvelujamme nauttimassa, selittää hotellinjohtaja.

Kesäaikaan Sorsanpesän joenrantanäkymällä varustettu terassi on huippusuosittu kohtaamis- ja rentoutumispaikka. Sorsanpesällä järjestetään kuukausittain myös erittäin paljon tapahtumia.

-    Tänä syksynä hotellin täyttää muun muassa Kultakurkku-karaokekilpailu, Lokakuun Loiskeet -pelimannitapahtuma, Onniteekki -bileilta, MTK -JyväjemmariRock, Pandoran kolmekymppiset, Tuhlaajapojat -kiertue, Brazilian Party -sambatapahtuma, pikkujouluillat ja joulukuun lopulla Nyt On Jatkot – tapahtuma, luettelee Juha Tiainen eikä edes hengästy.

Kaiken muun lisäksi Sorsanpesä on suosittu paikka perhejuhliin.
-    Meillä pidetään häitä, luokkakokouksia, syntymäpäiviä, muistotilaisuuksia, messuja, yritystilaisuuksia, järjestöjen koulutustilaisuuksia ja paljon muuta. Kokoustuotteemme on saanut paljon kiitosta monipuolisuudestaan ja hyvästä laadusta sekä laajat, maksuttomat pysäköintialueemme ovat tapahtumiin osallistuville suuri etu, muistuttaa Tiainen.

Haasteita selätetään ja kulttuuria tarjotaan

Hotelli- ja ravintola-ala on selvinnyt maailman myllerryksen keskellä melko hyvin. 

-    Hotelli- ja ravintola-ala on toipumassa hyvää vauhtia Korona -epidemian jäljiltä. Yleinen kustannustason nousu hankaloittaa hieman alamme kysyntää, mutta hyvillä tuotteilla on aina kysyntää, tietää Tiainen.
Myös henkilökuntapula on monissa hotelli- ja ravintola-alan yrityksessä haastavaa kovan kysynnän hetkellä.

-    Meillä Sorsanpesällä on pystytty toimimaan täysipainoisesti, kiitos loistavan ja sitoutuneen henkilökunnan, kiittää hotellinjohtaja.

Niille hotellivieraille, jotka haluavat katsella ympärilleen, on Seinäjoki loistava vierailupaikka, niin palveluiden kuin kulttuurin etsijöille.
-    Alvar Aallon tuotanto, kaupungin teatteri, uusi upea elokuvateatteri, lukuisat viihde-  ja musiikkitapahtumat antavat tutustumisen aihetta pidempäänkin vierailuun. Vireänä liikunta ja urheilukaupunkina Seinäjoki tuottaa lukuisia matkailua tukevia tapahtumia. Myös kaupalliset keskittymät Idepark Seinäjoki ja Tuurin kauppakeskus ovat oivallisia ostoskeitaita, vihjaa Juha Tiainen lopuksi ja toivottaa matkailijat tervetulleiksi Sorsanpesälle..

« Takaisin