Jasminko Konjic, Murveta Catovic ja Sanjin Tanovic ovat valmiita avaamaan Hotelli-Ravintola Alavus 66:n ovet runsaan kolmen kuukauden kunnostuksen jälkeen.

Jasminko Konjic, Murveta Catovic ja Sanjin Tanovic ovat valmiita avaamaan Hotelli-Ravintola Alavus 66:n ovet runsaan kolmen kuukauden kunnostuksen jälkeen.

Hotelli-Ravintola Alavus 66:n ovet avautuvat viikon kuluttua

7.4.2016

Jasminko Konjic, Murveta Catovic ja Sanjin Tanovic ovat valmiita avaamaan Hotelli-Ravintola Alavus 66:n ovet runsaan kolmen kuukauden kunnostuksen jälkeen.

Taisto Järvinen

Alavutelaiseen katukuvaan on kaivattu hotellin ja ravintolan palveluja, nyt ne toteutuvat

Alavuden kaupungin keskustaajama on ollut hetken ilman hotelli- ja ravintolapalveluja. Tilanne muuttuu ensi viikon perjantaina 15.4. jolloin Hotelli-Ravintola Alavus 66 avaa ovensa tutuksi tulleissa ja hotelli-ravintolana toimineessa kiinteistössä.

Hotelli-Ravintola Alavus 66:n yrittäjiä ovat jo vuonna 2000 paikkakunnalla yritystoiminnan aloittaneet Murveta Catovic ja Sanjin Tanovic. He käynnistivät tuolloin hyvään maineeseen nousseen Pizzeria Tropicanan. Yrityksen myytyään he palasivat alkuperäiseen kotimaahansa Montenegroon. Alavudella he kävivät usein, kun paikkakunnalla on heidän omakotitalonsa. Murveta Catovic ja Sanjin Tanovic ovat siten paluumuuttajia toiseen kotimaahansa ja Alavudelle.

  • Pohdimme, mitä teemme, kun palaamme Alavudelle. Kaupungin taholta meille kerrottiin hotelli-ravintolan olevan vailla yrittäjiä. Aluksi se tuntui liian suurelta haasteelta. Ravintolapalvelut olivat meille tuttu asia, mutta hotellihuoneiden puoli oli oudompaa.
  • Alavus tuntui niin kotoisalta paikalta. Meillä on täällä paljon tuttavia ja ystäviä. He olivat iloisia paluustamme ja kannustivat ottamaan haaste vastaan. Myös 10 vuoden ikäinen poikamme oli iloinen paluusta Alavudelle, Murveta Catovic kiteyttää.

Laaja remontti

Avattavan hotelli-ravintolan tilat ovat vaatineet suuren remontin. Hotellin 18 huonetta on kokenut melkoisen muutoksen. Viihtyisien huoneiden sisutuksessa ja kalustuksessa on huonekohtaisesti eri sävyjä ja värejä. Perhehotellissa on majoitustilaa 42 henkilölle.

  • Ravintolasali on uudistunut ja väritystä on muutettu vaaleammaksi. Vaikka kalusteet ovat tummia, on vaaleita sävyjä ja valoisuutta huomattavasti aikaisempaa enemmän. Musta verhot on vaihdettu vaaleisiin. Lisäksi eteisaula ja vastaanottotila on uudistettu.
  • Alakerran disco pysyy toistaiseksi suljettuna, mutta tansseja elävän musiikin tahdissa tullaan järjestämään ehkä kolmen viikon välein. Päivätanssit ovat myös yksi mahdollisuus, Sanjin Tanovic sanoo.

Ruokaan isoja panoksia

Keittiö sekä lounaspöytä ja á la carte ruokailut ovat Alavus 66:n ydinaluetta. Lounas noutopöydästä tarjoaa kaksi pääruokaa ja salaattipöydän. Á la carte ja pitsalistoilta löytyy tutumpaa suomalaista ja myös uusia makuelämyksiä. Tilauslistoilta on erikoistarjouksia ensimmäisen kuukauden ajan.

Pääkokki Jasminko Konjic lupaa joka päivä tuoretta lihaa ja tuoreita vihanneksia. Pakasteita ei keittiössä käytetä, kuin ainoastaan ne tuotteet joita ei ole tuoreena.

  • Meille tulee luomuliha, josta kaikki liharuoat lihapullista lähtien valmistetaan. Meillä on oma jauheliha ja pihvit leikataan itse. Myös kana on tuoretta. Ennakkotilauksesta saa myös erikoisempia ruokailuratkaisuja, mutta niistä pitää neuvotella ennakkoon. Kasvatamme itse vihanneksia, kuten persiljaa, basilikaa ja oreganoa.
  • Tulemme pitämään teemaviikonloppuja esimerkiksi Välimeren-, kiinalaisen, espanjalaisen- tai italialaisen ruoan teemoilla. Tuomme oman viinin Montenegrosta, ja myös joitakin snapseja tuomme itse.

Hotelli-Ravintola Alavus 66 työllistää yhteensä kuusi henkilöä.

Yhteystiedot:

Hotelli-Ravintola Alavus 66

Järviluomantie 4, 63300 Alavus

044 928 2102

« Takaisin