Pienillä paikkakunnilla saadaan enemmän aikaan kun tehdään yhteistyötä, tuumivat 30 vuotta alalla toiminut Hotelli Keurusselän toimitusjohtaja Iris Mäkinen (oik.) ja Mänttä-Vilppulan kaupunginjohtaja Anne Heusala

Pienillä paikkakunnilla saadaan enemmän aikaan kun tehdään yhteistyötä, tuumivat 30 vuotta alalla toiminut Hotelli Keurusselän toimitusjohtaja Iris Mäkinen (oik.) ja Mänttä-Vilppulan kaupunginjohtaja Anne Heusala

Hotelli Keurusselkä – Lomanviettopaikka upean luonnon helmassa

13.9.2023

Vivi Triballi

Mikä onkaan rentouttavampaa, kuin viettää hetki kauniin luonnon äärellä, hyvien palveluiden parissa.  Keskisuomalainen kaunis luonto antaa mahtavat puitteet rentouttavalle kylpylälomalle Keurusselällä. Hotelli Keurusselkä avautui tauon jälkeen kesäkuussa 2020, kun paikan uutena yrittäjänä aloitti Iris Mäkinen. Vaikka korona toi haasteita, niin matkailu käynnistyi sen jälkeen pikku hiljaa ja hotellivieraat ovat alkaneet palata takaisin upeiden lomapuitteiden ääreen.

Matkailualalla on aina toimitusjohtaja Iris Mäkisen mukaan jonkin verran epävarmuutta eikä koskaan tiedä mitä huominen tuo tullessaan.

  • Ensi vuonna meillä alkavat kuitenkin pyöriä tuetut lomat ja se tuo hiljaisimmille kausillekin vakautta, uskoo Mäkinen.

Hotelli tarjoaa mahdollisuuksia isommillekin kokoontumisille, sillä vuodepaikkoja löytyy lähes 400 ja viikonloppuisin viihdettä tarjoavat maamme huippuartistit.

  • Ravintola on meillä keskeisessä roolissa. Ruoka on tärkeää kaikille.Sen ohella viihde vetää hotelliin väkeä, selittää Iris Mäkinen ja kertoo, että talviaikaan hotellissa tanssitaan joka perjantai ja lauantai, maamme kärkiartistien tahdissa ja kesälläkin toki tanssitaan.

Ulkopuoliset tapahtumat liikuttavat myös asiakasvirtoja kylpylän suuntaan.

  • Heinäkuussa oli esimerkiksi Beach Party –festarit, mikä kiinnostaa lomalaisia. Talvisin on muun muassa hiihtokisoja ja ampumahiihtoa.

 

Keuruu on retkeily- ja liikuntakaupunki

Hotelli Keurusselkä on ottanut kopin Keuruun kaupungin maineesta retkeilykaupunkina.

  • Hotellin ympäristössä on runsaasti opastettuja reittejä patikoimiseen ja liikkumiseen luonnossa. Lisäksi vesillä voi liikkua kanooteilla tai sup -laudoilla ja sähköpyöriä on mahdollisuus vuokrata liikkumiseen tämän upean luonnon keskellä, ehdottaa Iris Mäkinen.

Hotelli toimii ympäri vuoden kauniin Keurusselkä-järven rannalla ja mahdollisuuksia on itse hotelissakin joka lähtöön.

  • Hotellissa on sauna- ja kylpyläosasto. Kylpylästä löytyy pieni uima-allas, poreallas, sekä pienille lapsille sopiva allas. Kylpylään ovat tervetulleita kaikki asiakkaat, majoittujien lisäksi. Hotellissa on tietenkin myös kuntosali ja lasten leikkihuone sekä hyvinvointihoitojen tilat, Iris Mäkinen kertoo.

Keurusselällä halutaankin tarjota elämyksiä, hyvää ruokaa ja juomaa ja antaa puitteet lomailuun, rentoutumiseen tai vaikkapa työskentelyyn.  Tunnelmallinen Pirtti kylpylän läheisyydessä toimii myös tilauskäytössä. Kesäaikaan Pirtissä on mahdollisuus myös majoittua ja rantasaunoja voi vuokrata.

  • Liikkukaa ihmiset ja käyttäkää palveluita täällä kauniissa kotimaassa, ehdottaa Iris Mäkinen.

 

Juhlavuosi tuo mukavia tuulahduksia

Keurusselällä on ensi vuonna jo 75-vuotisjuhlavuosi.  Sen ansiosta Iris Mäkinen lupaakin, että monenmoista toimintaa tullaan järjestämään vuoden aikana.

  • Meillä tulee olemaan erilaisia teemailtoja, hyvinvointiin liittyviä viikonloppuja ja luentoja sekä Pop Up – hoitoja, suunnittelee Mäkinen ja kertoo että liikkuminen on myös keskiössä.

Koska hotellilla on jo melko pitkä historia, on hotellivieraitakin useammassa sukupolvessa.

  • Kokoamme heidän tarinoitaan historiaksi, esimerkiksi valokuvien avulla ja niistä tullaan kokoamaan sitten näyttely tänne, lupaa toimitusjohtaja.

Myös alueen yrittäjät tekevät yhteistyötä ja yhteisiä toimintamalleja kehitetään matkailun saralla koko ajan.

 

« Takaisin