Honkatalojen Riihi on kohteessa 20. Kuva: Honkatalot Hans Koistinen.

Honkatalojen Riihi on kohteessa 20. Kuva: Honkatalot Hans Koistinen.

Honkatalojen Lumimustikka ja Riihi edustavat Asuntomessuilla yksilöllistä asumista

21.7.2016

Honkatalojen Lumimustikka ja Riihi edustavat

Asuntomessuilla yksilöllistä asumista

Heinäkuun 8. päivä alkaneilla valtakunnallisilla asuntomessuilla Seinäjoella voi rakentamisesta, sisustamisesta tai pihasuunnittelusta kiinnostunut tutustua mm. Töysässä toimivan talovalmistajan Honkatalojen kohteisiin 20 ja 41. 

Riihi-talo (kohde 20) on 2-kerroksinen arkkitehti Seppo Mäntylän suunnittelema moderni hirsitalo, joka vaurioitui pahoin tammikuisessa tulipalossa. Jälleenrakennus on edennyt pikavauhtia, ja talo esitellään messuilla muiden kohteiden joukossa. Se on toteutettu painumattomalla hirsirakenteella, mikä mahdollistaa esimerkiksi isot lasipinnat ja 6- metrisen liukuoven vaivattoman toimivuuden.

Kohde 41, Lumimustikka, edustaa lasipäädyllistä Polar-mallistoa, missä pohjaratkaisu on suunniteltu tulevien asukkaiden toiveiden mukaisesti. Rakennuksen sauna on tehty erilleen asuintiloista, mutta saman katon alle.  Talo on pre-cut-ekopuutalo, joka asennetaan pystyrunkoon paikan päällä, mutta tehtaalla valmiiksi sopivanmittaiseksi sahatusta puusta. Talon pintamateriaaleissa on suosittu luonnonkiveä ja muita luonnon materiaaleja, ja sisustuksessa nähdään virolaisen huonekalutoimittaja Wessen kädenjälki.

– Yksilöllisyys, ekologisuus, terveellisyys ja design ovat Honkatalon valtti, kertoo markkinointipäällikkö Katariina Vainionpää. Messut ovat rakentajille mainio paikka tutustua eri yritysten taloihin, vertailla, nähdä ja kokea asumisen uusimmat tuulet.

Torstaina 28.7 Asuntomessut ovat poikkeuksellisesti avoinna kello 22 saakka.

 

Teksti: Riitta Schwöbel

« Takaisin