Ähtärissä ajetaan helmikuussa Historic-rallia.

Ähtärissä ajetaan helmikuussa Historic-rallia.

Historic rallia helmikuussa Ähtärissä

29.11.2017

Ähtärissä ajetaan helmikuussa Historic-rallia.

Rallin Historic Rally Trophy-sarjan toinen osakilpailu ajetaan 10. helmikuuta 2018 Alavuden, Ähtärin ja Kuortaneen Urheiluautoilijoiden järjestämällä Autopirtti- rallilla. Seurojen omista järjestämistään ralleista on jokunen vuosi, mutta 2016 Alavuden ja Töysän alueella ajettiin Pohjanmaa Ralli ry:n toimesta Historic Rallin merkeissä. Alavuden UA kuuluu myös Pohjanmaa Ralli ry:hyn. Historic-luokkien lisäksi on luokkia yleiselle sekä A-ja B-junioreille. Historic-nuottiluokkien lisäksi nuotista ajamiseen on mahdollisuus myös yleisen ja junioreiden kohdalla. Kilpailussa on mukana myös BMW Xtreme Rally, Aircooled VW sekä Tasanopeus-sarja. Ennakkotutustuminen tapahtuu perjantaina 9.2. Siis kaikille jotain. Ilmoittautuminen ralliin päättyy 30.1.

Tiedoksi rallikansalle, että ko. viikonvaihteena alueen majoitukset ovat vähissä toisen tapahtuman vuoksi.

Autopirtti rallissa ajetaan viisi erikoiskoetta, joiden yhteispituus on 67 km. Kaikki erikoiskokeet ajetaan kertaalleen. Nyt tarjolla uutta rallitietä, sillä kolmen kunnan alueella ajettavia erikoiskokeita monikaan nykykuljettaja ei ole ajanut. Edellisen kerran rallia Ähtärin alueella on ajettu 2000-luvun alussa.

Rallin pääyhteistyökumppani Autopirtti on Ähtärissä 18-tien varrella oleva lounas ja kahvila yritys. Yrittäjinä ovat todelliset autourheilu ihmiset Hanna ja Timo Niemenmaa. Autopirtti toimii myös tämän rallin kilpailukeskuksena. Huoltoparkkina toimii REMU-yrityksen alue Ähtärissä.

Teksti & kuva: Vesa Rauhala

Lisätietoja: Kilpailun tiedottaja Vesa Rauhala 0400 868029 (Sähköpostiosoitteet vaativat JavaScript-tuen)

« Takaisin