Nyt lauantaina 13.7 ja sunnuntaina 14.7. Botniaringin valtaavat Historic Race -ratapirssit. (Kuva: JiiVee Korpela)

Nyt lauantaina 13.7 ja sunnuntaina 14.7. Botniaringin valtaavat Historic Race -ratapirssit. (Kuva: JiiVee Korpela)

Historic Race -ratakisat viikonloppuna Botniaringillä

10.7.2024

Jurvan Botniaringin moottoriradalla ei vietetä hiljaisia viikonloppuja. Tulevana viikonloppuna, lauantaina ja sunnuntaina Lintuharjun radan täyttävät Historic Race -ratasarjan kilpailijat. Botniaringin kauden suurimpaan autokilpailuun tulee lähes 130 kilpailijaa.

  -Kilpailijoita tuli odotettu määrä. Mukana joukossa on paljon tuttuja konkareita Historic-kisoista vuosien takaa, mutta mukaan mahtuu myös uusia kuljettajia.

  -Viime vuonna määrä taisi olla vähän pienempi johtuen toukokuulla ajetusta kilpailusta. Kyllä tämän vuoden kilpailijamäärällä saadaan aikaiseksi tasokkaat ja tapahtumarikkaat kisat, sanoo tulevan viikonlopun Historic Race -ajot johtava kauhajokelainen Jari Syväoja.

  Historic ratasarjan kilpailuja on Suomessa ajettu jo reilut 30 vuotta ja sarjan suosio on edelleen taattua tavaraa niin yleisön, kuin kuljettajienkin keskuudessa. Mukana sarjassa ovat kaikki vanhat tutut Historic-luokat Suomen vanhimmasta merkkiluokasta Mini tonneista alkaen.

  Eri ikäkausien Historic-autoja on moneen eri luokkaan ja Roadsport-autoja on mukana kahden eri ikäkauden kalustoilla. Avomallisissa Subaru Sporteissa ja liukkaasti liikkuvissa Locost-laitteissa mahdollinen takatukka saa tuuletusta formuloiden tapaan sen mukaan mitä kuljettajan kaasujalka määrää. Koppiautojen SS1300 -luokka ajaa samassa lähdössä Subaru Sporttien kanssa.

 

Paikoin ahdasta

  Historic-autot ovat ”Ringillä” jo perjantaina. Silloin radalla päristellään aikataulun mukaiset vapaat harjoitukset heti aamusta alkaen.

  Lauantaina harjoitusten jälkeen aika-ajojen ja alkuerien kimppuun käydään klo 12:00.  Päivän ensimmäinen kisalähtö kutsutaan viivalle klo 14:00. Iltapäivän aikana ajetaan yhteensä kahdeksan kilpailua.

  Eri Historic-luokkia yhdistellään samoihin lähtöihin. Näin radalla ei nähdä vain muutamien autojen kurvailuja, vaan useissa lähdöissä on tuttuun tapaan paikoin jopa ahdasta.

  Sunnuntaina lämmittelyjen jälkeen ensimmäinen kilpailu ammutaan matkaan 10:30 ja siitä eteenpäin vedetään lauantain kaavalla kaikki päivän kahdeksan kilpailua.

  Nyt jos koskaan kannattaa viikonloppuna lähteä Botniaringille. Luvassa on autourheiluhenkistä säätä noin kahdenkymmenen lämpöasteen verran. Lisää lämpöä kroppaan saa, kun seuraa tiukkoja otteluita radalla. Joillekin tulee hiki, kun lukee lähtöluetteloa; 4 x Ford Falcon, Plymouth Barracuda, Ford Cortina Lotus, Chevrolet Corvette tai vaikka NSU 1200 TT.

  Huviliput Historic -ratakahinoihin maksavat vain 10 euroa per päivä. Alle 14-vuotiailta ei maksua peritä. Botniaring löytyy tutusta osoitteesta Kauhajoentie 688, Jurva (Kurikka).

 

                                                                              Teksti ja kuva: JiiVee Korpela

« Takaisin