Historic Race -ratasarjan kauden toinen kisaviikonloppu tuo Botniaringille juhlavan määrän vanhempaa mutta nopeaa ratakalustoa.

Historic Race -ratasarjan kauden toinen kisaviikonloppu tuo Botniaringille juhlavan määrän vanhempaa mutta nopeaa ratakalustoa.

Historic Race -kilpailuja Suomen radoilla 25 vuotta Historic rata-autot täyttävät Botniaringin nyt viikonloppuna

2.7.2015

Historic Race -ratasarjan kauden toinen kisaviikonloppu tuo Botniaringille juhlavan määrän vanhempaa mutta nopeaa ratakalustoa.

Historic Race -kilpailuja Suomen radoilla 25 vuotta

Historic rata-autot täyttävät Botniaringin nyt viikonloppuna

 

Tiivis kilpailutahti Botniaringin moottoriradalla Jurvassa jatkuu tulevana viikonloppuna kun radan täyttävät Historic Race -ratasaran autot. Kauden avauksessa Vetelin Kemoralla oli mukana 135 eri ikäluokkien autoa. Nyt kauden toiseen osakilpailuviikonloppuun Botniaringille odotetaan vähintään yhtä suurta automäärää.

  Lauantaina ja sunnuntaina ajettavia kilpailuja isännöi tällä ratakaudella 25-vuotista taivaltaan juhliva Historic Race Finland ry.

  -Muutamista teknisistä asioista johtuen kilpailuun ilmoittautuminen päättyy vasta juuri kilpailun kynnyksellä. Lopullinen kilpailijoiden määrä nähdään vasta viikonloppuna. Uskon kuitenkin isoon määrään kilpailijoita. Tälle kaudelle Historic Race -ratasarjaan ilmoittautui 268 kilpailijaa. Se on ennätysmäärä yhdistyksen 25 vuoden taipaleen aikana, selventää Botniaringin kisoja viime viikot työstänyt Tervakosken Marko Sinivuori.

  -Historic-ratasarjan positiivinen kehittyminen käy esimerkiksi mille luokalle tahansa. Ensimmäisissä kisoissa ajettiin todella pienillä automäärillä, samana viikonloppuna jopa eri paikkakunnilla. Alkuvuosien joukosta on vielä kuljettajia mukana kuten esimerkiksi Juha Liukkonen, joka ensimmäisissä kissoissa hurjasteli kuusipyöräisellä Land Roverilla. Nyt Jurvassa Juha on mukana Camarolla.

  Mini Tonnit liittyivät mukaan Historic-sarjaan muutama vuosi sitten. Nyt Minit ovat sarjan suurin yksittäinen luokka.

 

Tittelit avoinna

  Kun Botniaringillä ajetaan sarjasta vasta kauden kolmannet ja neljännet kisalähdöt kaikkien luokkien kohdalla pistetilanne on vasta muodostumassa. Se tietää, että kisoissa on täysi rähinä päällä. Kenelläkään ei ole varaa varmistella. Viikonloppuna kurvaillaan Botniaringin uutta 4 014 metrin mittaista ratakierrosta.

  Kilvanajot Botniaringillä käynnistyvät perjantaina vapaiden harjoitusten merkeissä. Kun autoja ja eri luokkia on mukana paljon, aika-ajot aloitetaan lauantaina hyvissä ajoin aamupäivällä. Kisalähtöihin käydään käsiksi iltapäivällä. Lauantaina kurvataan viisi finaalia.

  Sunnuntaina pitää kuljettajien ja yleisön olla hereillä heti aamusta. Lämmittelyjen jälkeen ensimmäinen finaali kiskaistaan jo klo 10:30. Päivän mittaan päästellään 11 kilpailua niin, että kaikille luokille tulee viikonlopun aikana kaksi kisalähtöä.

  Botniaringin radan näkymät ovat muuttuneet alkukesän aikana. Ratavarikon kylkeen ovat valmistuneet varikkopilttuut ja varikolta radalle liikennöinti tapahtuu nyt rataravintolan ja radan viimeisten kurvien välisen kentän kautta.

  Historic Race ratakilpailut ovat yleisöystävällinen tapahtuma. Radalla näkee paljon harvinaisia ja hienosti entisöityjä kilpalaitteita, joita ei kuitenkaan kisatilanteessa säästellä. Kilvanajo on yhtä tuimaa kuin uudemmilla rata-autoilla ja äänet ovat sitä aitoa ja ehtaa kilpakoneen rähinää. Eivätkä viikonlopun huviliput hinnalla huimaa. Molempina päivinä pääsymaksua peritään vain viisi eroa ja sillä rahalla pääsee myös varikolle.

 

                                                                              Teksti ja kuva: JiiVee Korpela

 

« Takaisin