Maaliskuussa voidaan hiihtoharjoituksia aloittaa jo päivänvalolla. Harjoituksessa paneuduttiin vapaan tyylin hiihtoon.

Maaliskuussa voidaan hiihtoharjoituksia aloittaa jo päivänvalolla. Harjoituksessa paneuduttiin vapaan tyylin hiihtoon.

Hiihtokoulun hyvä veto jatkuu Ähtärissä

24.3.2016

Maaliskuussa voidaan hiihtoharjoituksia aloittaa jo päivänvalolla. Harjoituksessa paneuduttiin vapaan tyylin hiihtoon.

Taisto Järvinen

Toiminta on säännöllistä, ja kirjoissa on yli 50 nuorta hiihtäjää

Ähtärin Urheilijoiden hiihtojaoston siipien suojassa toimivan Milla Magia-hiihtokoulun hyvä suosio jatkuu. Nyt kolmatta talvea toimivassa hiihtokoulussa on jälleen tänä talvena runsaat 50 nuorta hiihtäjää, joiden ikäjakauma on 4 – 12 vuotta.

Hiihtokoulun rehtori Milla Saari on hyvillä mielin, kun lasten vanhemmat, hiihdon vetäjät ja jaoston huoltotiimi on ollut aktiivisesti mukana, jotta nuorten maastohiihtoharrastuksen voimakas kehitys jatkuu Ähtärissä. Tulevaisuuden suunnitelmiin kuuluu kilpahiihtokoulun toiminnan aloittaminen niille, jotka ovat kilpailemisesta kiinnostuneet.

  • Tänä talvena on ollut ongelmia lumen ja hiihto-olosuhteiden kanssa. Silti olemme onnistuneet oikein hyvin. Vain yksi harjoitus on jouduttu pakkasen johdosta perumaan. Lumen puute on korjattu jaoston puuhamiesten toimesta, kun nopeassa tahdissa tykitettiin lunta runsaan kilometrin ladun tarpeiksi.
  • Vetäjinä hiihtokoulussa ovat Ähtärin Urheilijoiden valmentajat ja nuoret hiihtäjät. Yhteensä vetäjiä on 7- 8 eli ihan kiva määrä. Nuorten hiihtäjien kehittyessä tulemme tarvitsemaan lisää vetäjiä, jotta nuoret saavat entistä henkilökohtaisempaa opastusta.

Vetäjät, hiihdon ohjaajat ja lasten huoltajat ovat maastohiihdon toiminnan ykkösjuttu, kun pitää huomioida lajin opastus ja opetus sekä välineet ja niiden huolto. Kuljetukset pitää myös hoitaa ladun äärelle.

Molemmat hiihtotavat

Hiihtokoulun kolmantena lukuvuonna on painotettu luisteluhiihtoa, perinteistä unohtamatta. Ns. vapaa tyyli on siihen keskittymällä mennyt nuorilla hiihtäjillä rajusti eteenpäin.

  • Monet ovat aloittaneet luisteluhiihdon harjoittelun lähes nollapisteestä. Siinä vaiheessa, kun olemme siirtyneet vaativampaan maastoon ja pitempiin ylämäkiin, niin aluksi on tuntunut ennakkoluuloja, mutta nopeasti on luisteluhiihto myös ylämäkeen omaksuttu.
  • Noin 20 lasta ja nuorta on osallistunut kilpailuihin myös Ähtärin ulkopuolella. Erityisen paljon on kilpailuissa ollut 08 v. tyttöjä, yhteensä heitä on ollut kisoissa 6 – 10.
  • Kilpailemisen ehdoilla ei tätä työtä tehdä, mutta kun Etelä-Pohjanmaan nuorisoviestissä saavutimme sijat 3. ja 6 lähes kahdenkymmenen joukkueen kisassa, niin tuntuihan se hyvältä kaikille, Milla sanoo.

Hiihtokoulun kokoontumiset ja harjoitukset Ähtärin Mustikkavuoden hiihtostadionilla jatkuvat niin kauan kuin kevät sallii lunta maassa olevan, ja syksyllä lumien tultua alkaa neljäs lukuvuosi hyvän liikuntaharrastuksen parissa.

« Takaisin