Veikko Ahosta ja Esa Palménia kiinnostaa Lasse Myllyahon (oik.) tekemät Yömaratonin esitteet, logot ja julisteet.

Veikko Ahosta ja Esa Palménia kiinnostaa Lasse Myllyahon (oik.) tekemät Yömaratonin esitteet, logot ja julisteet.

Hiihtojaosto järjestää ensi kesänä Keuruun Yömaratonin

8.11.2017

Veikko Ahosta ja Esa Palménia kiinnostaa Lasse Myllyahon (oik.) tekemät Yömaratonin esitteet, logot ja julisteet.

Taisto Järvinen

Keuruun Kisailijoiden hiihtoporukalta uusi aluevaltaus

Keuruun Kisailijat on ansioitunut urheiluseura monien arvokilpailujen järjestäjänä. Kisailijoiden hiihtojaosto on mm. järjestänyt viimeisten runsaan vuosikymmenen aikana useat SM-hiihdot ja Skandinavia-cupin kisat sekä lukuisan joukon muita pienempiä latutaisteluja.

Kisailijoiden hiihtojaoston toiminnan ykkösprioriteetti on tietenkin maastohiihto. Jaosto tekee kuitenkin ensi kesänä uuden aluevaltauksen järjestämällä jo aikaisemman järjestäjän, Keurusselän Maratoonarien, toimesta hyvään maineeseen päässeen Keuruun Yömaratonin. Maraton sekä puoli- ja neljännesmaraton ja lasten minimaratonit juostaan ensi kesänä perjantai-iltana 13. päivä heinäkuuta.

Kisailijoiden puheenjohtaja Esa Palmén sanoo seuran hallituksen tehneen päätöksen, Yömaratonin järjestelyjen antamisesta hiihtojaostolle, kun tapahtuman järjestäjän vaihdos tuli ajankohtaiseksi.

  • Hiihtojaostolla on rutinoitunut järjestelyorganisaatio, joka pystyy hoitamaan isojen tapahtumien järjestelyjä sekä talvella että kesällä.
  • Hiihtojaoston toiminnan pääpaino tulee luonnollisesti jatkossakin olemaan hiihdon parissa. Nyt vain oli otollinen tilaisuus ottaa vastaa uusi haaste, kun tulevalle vuodelle ei tv-lähetysten tasoisia hiihtokilpailuja Keuruulla järjestetä.
  • Järjestelyorganisaatio Yömaratonin järjestelyjä varten on nimetty. Myös osa yhteistyökumppaneista on saatu mukaan. Merkittävintä on yhteistyö Keuruun Yrittäjien ja heidän järjestämiensä markkinoiden sekä Keuruun kaupungin kanssa, järjestelytoimikunnan puheenjohtajana toimiva Esa Palmén kiteyttää.

Tapahtuman ydinalue keskusurheilukentälle

Tulevan kesän Yömaratonin järjestelyissä tullaan tekemään joitakin uudistuksia. Merkittävin muutos on tapahtuman puuronsilmän siirto Kurkiniemestä keskusurheilukentälle. Reitti sen sijaan pysyy noin 95 prosenttisesti ennallaan.

Tapahtuman organisaattori Veikko Ahonen sanoo keskusurheilukentän olevan optimaalisen hyvä paikka kisakeskuksena, kun huoltotilat ja olosuhteet järjestelyjä varten ovat pääosin valmiina. Myös maali tulee urheilukentälle.

  • Urheilukentän katettu katsomo ja pukeutumistilat ovat tärkeät juoksijoille. Viereisen uimahallin suihkutilat täydentävät palvelukonseptin. Kentälle tulee ohjelmaa ja esiintyjiä Keuruun Markkinoiden kanssa tapahtuman yhteistyön ansiosta.
  • Parhaimmillaan lähes 500 osanottajaa sekä kannustus ja huoltojoukot koonnut Yömaraton on seutukunnan etu ja palvelee koko lähialuetta, ja sen elinkeino- ja yrityselämää. Tapahtuma järjestetään parhaana loma-aikana.

Veikko Ahonen on hyvillä mielin siitä, että Yömaratonin järjestelykoneiston ydinryhmään on saatu mukaan mm. Markku Viinikka ja esitteet tekevä Lasse Myllyaho. Tapahtuman isännistössä ovat järjestävän seuran puheenjohtajan lisäksi Martti Vainio, Hannu Mars, Heli Peltola ja Tapani Paasu.

Yömaraton on ihmisiä liikuttavan tapahtuman ohella tietenkin myös yksi mahdollisuus kerätä varoja hiihtourheiluun. Veikko Ahonen sanoo Kisailijoiden hiihdossa painopistealueena olevan nyt nuoret ja hopeasompaikäiset hiihtäjät.

  • Kilpailujen järjestäminen on todiste siitä, että Kisailijoissa toimitaan. Seura järjestää kansallisten hiihtojen sekä kansallisten ampumahiihtojen ja suunnistusten lisäksi perinteiset juhannuskisat ja Yömaratonin sekä useita kymmeniä pienempiä urheilutapahtumia, sanovat Palmén ja Ahonen.

« Takaisin