Mika Esko esittelee valmista lohifilettä

Mika Esko esittelee valmista lohifilettä

Herkullista loimulohta

18.2.2021

Aleksi Mansikkamäki

Vuodesta 1995 toiminut laihialainen Nuukalohi valmistaa loimulohta asiantuntemuksella. Yrityksen tuotteita on saatavilla Etelä-Pohjanmaalla ja Pohjanmaalla. Viime vuoden elokuussa yrityksen vetovastuun otti vähäkyröläinen Mika Esko.

-On ollut hienoa jatkaa yrityksen toimintaa edellisen yrittäjän jäätyä eläkkeelle. Koronasta huolimatta asiakkaita on riittänyt ja kauppa on käynyt hyvin, Esko iloitsee.

Ennen kalakauppiaaksi ryhtymistä Esko toimi puuteollisuusalalla. Hänellä on myös aikaisempaa kokemusta elintarvikkeiden käsittelystä, sillä hän on työskennellyt ravintola-alalla vuosina 1997–2017. Esko kertoo, että yrittäjänä toimiminen on ollut tähän asti positiivinen kokemus.

-Parasta tässä muutoksessa on ollut tietynlainen yrittäjän vapaus ja ehdottomasti asiakkaat, joiden kanssa on mukava jutustella kauppaa tehdessä.

Terveellistä herkuttelua

Nuukalohen loimulohet valmistetaan tuoreista kotimaisista kirjolohista, jotka tulevat Ahvenanmaalta.

-Asiakkaat ovat pitäneet tuotteistamme ja tutkimuksissa on todettu, että kotimainen kirjolohi on erittäin terveellistä, joten olemme havainneet kalan saapumisen Ahvenanmaalta hyväksi asiaksi.

Kotimainen kirjolohi on terveellinen herkku, sillä se sisältää runsaasti omega-3-rasvahappoja, B12- ja D-vitamiinia, seleeniä ja jodidia.

-Omega-3-rasvahapot ehkäisevät sydän- ja verisuonitauteja, B12-vitamiinin saanti on tärkeää hermoston terveydelle ja D-vitamiinin on todettu vahvistavan luustoa.

-Lisäksi seleeni suojaa soluja ja sitoo raskasmetalleja sekä jodidi edistää kilpirauhasen toimintaa, joten kalan syöminen on terveellistä, suosittelen sitä lämpimästi jokaiselle.

Myös tilattanu

Nuukalohen auto kiertää loimuttamassa ja myymässä lohta kauppojen pihoissa tiistaista perjantaihin. Kesällä Esko tullaan näkemään myös markkinoilla, mikäli sellaisia pystytään järjestämään.

- Toivottavasti korona helpottaa ja markkinoita pystyttäisiin järjestämään. Olisi mukava osallistua ensimmäistä kertaa markkinoille kauppiaana. 

Nuukalohen voi myös tilata esimerkiksi häihin tai kesäjuhliin loimuttamaan lohta juhlavieraille nautittavaksi.

-Samalla juhlavieraat voivat seurata vierestä lohifileiden valmistusta, joten tämä toimii myös ikään kuin ohjelmanumerona.

Tulevat myyntipaikat

18.2. S-Market Lapua, 19.2. S-Market Tanelinranta, Seinäjoki, 23.2. S-Market Alavus, 24.2. S-Market Peräseinäjoki, 25.2 K-Market Laihia, 26.2. S-Market Teuva. Jokaisessa myyntipaikassa loimulohta on ostettavissa kello 9–17.

 

Yhteystiedot Nuukalohi

Puh. 040 418 4316

(Sähköpostiosoitteet vaativat JavaScript-tuen)

www.nuukalohi.fi

Facebook – Nuukalohi

« Takaisin