Henri Niemen ja Joni Mäkisen kauden ykköstavoite oli mitali junnurallien SM-sarjasta.

Henri Niemen ja Joni Mäkisen kauden ykköstavoite oli mitali junnurallien SM-sarjasta.

Henri Niemi on ottanut tavaksi voittaa ralleja

24.3.2016

 

Henri Niemen ja Joni Mäkisen kauden ykköstavoite oli mitali junnurallien SM-sarjasta.

Laihialaisen Henri Niemen (21) rallitaipaleelle on osunut vain kahdenlaisia ralleja. On niitä kisoja jotka ovat päättyneet ennen aikojaan teknisten vikojen vuoksi. Positiivisemmalle osastolle ovat kirjautuneet ne rallit joissa nuorukainen on kurvaillut ruutulipulle saakka. Niissä koitoksissa laihialainen on tottunut juhlimaan voittoja.

  Viimeisin Niemen ajama ykköstila irtosi värikkäiden vaiheiden jälkeen rallijunnujen SM-sarjan kauden toisessa osakilpailussa helmikuulla Limingan maisemissa.

  Tänä vuonna kolmatta kautta ralleja kurvaileva Niemi on ajanut kaikki rallinsa etuvetoisella Opel Astralla. Viime vuonna laihialainen päästeli yhdessä kartturinsa Esa Mäkisen kanssa F-Cupin A-junnujen kisoja. Koko kauden mitalivauhdissa liikkuneet laihialaiset sijoittuivat sarjassa viidenneksi.

  -Viime vuoteen mahtui paljon teknisiä ongelmia. Kolme osakilpailua jäi kesken. Maaliin saakka selvisimme myös kolmessa kisassa; Urjalassa, Laihialla ja Riihimäellä. Kaikissa noissa ralleissa olimme A-junnujen nopeimmat, Niemi muistaa.

  Vaatimaton Niemi ei muistanut sitä, että ainakin Laihialla ja Riihimäellä he junnusarjalaisina vetäisivät yleiskilpailun pätkäpohjat.

 

Mitalijahdissa

  Niemi ja kartturin tontin tällä kaudella hoitava Joni Mäkinen ovat asettaneet tämän kauden ykköstavoitteeksi mitalin rallijunnujen SM-sarjasta. Kauden ensimmäisessä osakilpailussa kaksi ensimmäistä erikoiskoetta meni Niemen johdolla, mutta sitten tuli tyrmäys. Auton vaihdeaskista löytyi vain kaksi pienintä pykälää. Johtopaikka vaihtui keskeytykseen.

  Kauden toisessa osakilpailussa Limingalla Opelissa oli kiinni uusi vaihdeaski. Ralli lähti käyntiin Niemen johdolla.

  -Toisella pätkällä kone alkoi käydä vain kolmella pytyllä. Siinä tuli mieleen, että ei kai taas pidä vääntää keskeytysilmoitus. Keskittyminen herpaantui ja suistuimme ojaan. Päästiin kyllä jatkamaan ja kone kiersi taas neljällä pytyllä. Olimme jääneet pohjista 40 sekuntia.

  -Vastapenkkaan osuessa renkaasta oli häipynyt paineet. Sitä oli jäljellä vain puolen kilon verran. Seuraava pätkä piti vetää melkein tussulla renkaalla ja jäimme seitsemän sekuntia lisää. Kärki oli karannut 47,6 sekunnin päähän, kuvaili Niemi takkuista alkua.

  Viimeiset kolme kiirustaivalta meni Niemen tahtiin. Pohja-ajat kirjattiin 15, 26 ja 10 sekunnin eroilla. Laihialaiset nappasivat rallin voiton 12,6 sekunnin turvin.

  -Tauolla päätin, että mehän emme täältä ilman palkintoa kotiin lähde, kirkasti Niemi miehekkään loppukirin.

  Talvikauden jälkeen laihialaiset ovat junnujen SM-sarjassa yhdeksäntenä. Kesän kolmesta sorarallista he voivat laskea kaikki kertyneet pisteet hyväkseen. Tavoite on edelleen kirkas.

  -Limingalla johtoasemaa pitänyt ja sitten toiseksi jäänyt Alavuden Olli Pollari lupasi nostaa vauhtia kesällä. Me vastaamme siihen samoilla lääkkeillä kuin talvella ja yritämme pysyä ojien välissä, Niemi pyöräyttää.

  Auto- ja koneinsinööriksi Seinäjoella opiskelevan Niemen ansioluettelo rallirintamalta on selkeä. Takana on 15 ajettua kisaa, joista seitsemän on keskeytynyt tekniseen vikaan. Voittosarakkeessa on kuusi merkintää. Toiseksi Niemi on sijoittunut kaksi kertaa.

 

                                                                              Teksti ja kuva: JiiVee Korpela

« Takaisin