Oikeat soittajat- tanssiorkesteri: Kitaristi Kari Kangaskoski Lapua, Heikki Puronvarsi basso ja laulu Alahärmä, Marko Hakala rummut Seinäjoki ja Toni Hohenthal hanuri ja laulu Kokkola. Kuva: Masa Kojola.

Oikeat soittajat- tanssiorkesteri: Kitaristi Kari Kangaskoski Lapua, Heikki Puronvarsi basso ja laulu Alahärmä, Marko Hakala rummut Seinäjoki ja Toni Hohenthal hanuri ja laulu Kokkola. Kuva: Masa Kojola.

Heikki Puronvarsi järjestää tansseja hulppeassa kotitalossaan

13.2.2020

Voltin Väinölässä:

Heikki Puronvarsi järjestää tansseja hulppeassa kotitalossaan

Teksti ja kuva: Masa Kojola

Oikeat Soittajat- tanssiorkesterin perustaja ja johtaja Heikki Puronvarrella on erittäin lyhyt matka kahdesti viikossa keikalle. Bändinsä laulusolisti/basistin ei pahemmin tarvitse askeleita ottaa, kun hän kävelee omistamansa Voltin entisen Nuorisoseura Väinölän asunnostaan huljakkaan talon toiseen päähän ja nousee esiintymislavalle.

Heikki ”Henteri” jutteli, että Oikeat Soittajat tanssittaa Väinölässä tanssikansaa seuraavan kerran sunnuntaina 23.2.

-Parin viikon välein jatketaan toukokuulle saakka. Pyrimme pitämään paritkymmenet hyppelyt vuodessa, elokuun lopusta toukokuun alkuun. Meillä ei tanssita yömyöhään, vaan inihimilliseen aikaan, Aloitamme jo klo 17.00 ja kemut päättyvät klo 20.30, joten ihmiset pääsevät ajoissa nukkumaan.

Tanssiväki vähenee

Heikin mukaan tanssi väki on vähentynyt.

-Porukassa on kurssien käyneitä osaajia ja tavallisia lattian hinkkaajia. Tunnemme lähes kaikki Väinölässä kävijät ja he tuntevat ja tietävät ohjelmistomme. Jos joku pyytää jotakin erikoisempaa kappaletta, niin pyrimme ottamaan sen ohjelmistoon. Pystymme siten esittämään toiveen jatkossa.

Heikki totesi, että nykyään soittokeikan pitää ottaa sieltä mistä sen saa.

-Keikkailemme sadan kilometrin säteellä. Tutuiksi ovat tulleet muun muassa Koria, Nivala, Härmän Kylpylä ja Lestijärvi. Ajat ovat muuttuneet ja tanssipaikat harvenneet. Keikkojen myyminen on haasteellista. Kaikki soitot otetaan vastaan, pienet ja isot ja siltä väliltä. Heinäkuulle on muutama soitto jo myyty.

Väinölässä myös tanssikursseja

Väinölässä pidetään myös tanssikursseja, joissa opettajana on Jarmo Leppäkari Vaihtoaskel- tanssiseurasta.

Kurssilla opetetaan useimmat tavalliset tanssin alkeet, rumbasta tangoon ja foxista lattareihin.

Oikeat Soittajat- orkesterissa tanssiväkeä viihdyttää ja liikuttaa lapualainen kitaristi Kari Kangaskoski, hanuristi/laulaja Toni Hohenthal Kokkolasta, rumpali Marko Hakala Seinäjoelta ja laulaja/basisti Heikki Puronvarsi Alahärmästä.

Toni ja Heikki ovat tavanneet musiikin merkeissä jo 13 vuotta sitten. Kari ja Marko tutustuivat Heikkin viisi vuotta sitten, mutta tulivat porukkaan hiukan myöhemmin.

Yhteystiedot: (Sähköpostiosoitteet vaativat JavaScript-tuen). Puh: 040 820 2796. Oravaistentie 750, 62310 VOLTTI. Käyntiosoite: Seurantie 11, Voltti Kauhava.

« Takaisin