Kuvassa Joel Hautala upouudenEgo Power+ ZT4200-S– ajoleikkurin satulassa. Joelin lisäksi perheyrityksessä ovat mukana vanhempaa sukupolvea edustavat Jarkko ja Arto Hautala sekä Joelin veli Tuomas Hautala. Yritys työllistää 7 työntekijää, jotka kaikki ovat ammattilaisia. Taustalla uudehko huoltorakennus.

Kuvassa Joel Hautala upouudenEgo Power+ ZT4200-S– ajoleikkurin satulassa. Joelin lisäksi perheyrityksessä ovat mukana vanhempaa sukupolvea edustavat Jarkko ja Arto Hautala sekä Joelin veli Tuomas Hautala. Yritys työllistää 7 työntekijää, jotka kaikki ovat ammattilaisia. Taustalla uudehko huoltorakennus.

Hautala Service ja Ego Power+

19.7.2023

Suunnannäyttäjinä akkukäyttöisten laitteiden saralla

Vivi Triballi

Hautala Service Oy Ilmajoelta on yritys, jonka toimialana on ollut maahantuonti jo 20 vuoden ajan.

Kyseessä on perheyritys, jossa jokaisella on oma vastuualueensa. Joel Hautala innostui Ego Power+ tuotteista, vierailtuaan Amerikassa ja samalla tutkittuaan siellä markkinoiden ympäristökoneita.

  • Se oli innostavaa ja halusimme saada laitteet myös suomalaisten käyttöön, kertoo Joel Hautala.

Hautala Servicen tarina alkoi aikoinaan koneiden huoltamisesta, huoltotoiminnan kattaessa muun muassa alueen Ursus ja Zetor –merkkiset traktorit. Sittemmin yrityksen toiminta laajentui pienkoneiden maahantuonnilla. Nyt yritys on lisännyt alan tarjontaa, aloittamalla EGO Power +  akkutyökalujen maahantuonnin. 

  • Aloitimme tänä keväänä Ilmajoella maahantuonnin Ego Power+ tuotteissa. Koneet ja laitteet ovat akkukäyttöisiä, nurmialueiden hoitoon ja ylläpitoon tarkoitettuja laitteita. Erilaisia tuotteita löytyy laaja valikoima sekä kuluttajille että ammattilaisille, valaisee perheyrityksen kehityksestä vastaava, nuorempaa polvea edustava Joel Hautala.

EGO on osa vuonna 1993 perustettua kansainvälistä tuotantokonsernia, joka on ensimmäisistä päivistä lähtien ollut suunnannäyttäjänä akkukäyttöisten laitteiden saralla. Ego Power+ on siitä erityinen, että se on yksi maailman valtamerkeistä alalla, kilpaillen vahvojen merkkien kanssa.

  • Vaikka tämä tuotemerkki on toistaiseksi Suomessa vielä melko tuntematon, se on esimerkiksi Yhdysvalloissa yksi suurimpia ja parhaaksi arvosteltuja tuotteita käyttäjien mielipidekyselyissä, selvittää Joel Hautala.

Hänen mukaansa yksi syy siihen on pitkäikäiset akut sekä korjattavat työkalut, monista muista valmistajista poiketen.

  • Muita vahvuuksia ovat koneiden laadukkaat valmistusmateriaalit ja teho vaativiinkin töihinHautala Service laajenee Ilmajoella

Yrityksen päärakennus, toimisto sekä lämmin varasto Yrittäjäntiellä on valmistunut jo vuonna 2007.

  • Vuonna 2015 valmistui kylmävarasto, 2021 tehtiin huoltorakennus ja viime vuonna hankimme yrityksen vierestä tontin tulevaa laajennusta varten, Joel Hautala luettelee.

Syynä yrittämiseen on nuoren yrittäjän mukaan pohjalainen intohimo.

  • Olemme perheyritys ja meillä on arvona asiakaspalvelu. Meihin voi aina olla yhteydessä laiteasioissa ja annamme mielellämme tuoteneuvoja kun niitä kysytään.

Kesät ovat kiireisimpiä ja kasvu on tasaista.

  • Liikevaihto liikkuu tällä hetkellä 3-3,5 milj. paikkeilla ja pyrimme maltillisesti kasvattamaan yhtiötä.

Hautala Service tuo maahan noin 10 eri merkkiä. Niiden sisältä löytyy monia malleja. Vaikka asiakkaita voidaan palvella myös puhelimitse, yrityksessä pidetään suoria asiakaskontakteja tärkeinä.

  • Meillä on tällä hetkellä kolme edustaa, jotka käyvät asiakkaiden luona esittelemässä tuotteita. Mikään ei korvaa asiakaskontaktia, tietää Joel Hautala.

Asiakkaita ovat muun muassa kiinteistönhuoltoyhtiöt, urakoitsijat, kaupungit ja seurakunnat sekä pienkoneliikkeet.

Myös ekologisuus on arvo, jonka Ego Power – tuotteet täyttävät.

  • Maailma muuttuu nopeasti. Kaikkialla maailmassa pyritään pois fossiilisten polttoaineiden käytöstä ja siirrytään puhtaampaan, vihreämpään energiaan, myöntää Joel Hautala.

Ego Powerin tapaan Hautala Servicelläkin uskotaan, että nyt on aika uudelle, fiksummalle tavalle käyttää puutarhakoneita.

  • Egon tuotteita myydään maailmanlaajuisesti. Toisin kuin muiden valmistajien ratkaisuissa, akut asennetaan laitteen ulkopuolelle, jolloin ne jäähtyvät paremmin ja antavat siten voimaa pidempään. EGO P ower+ antaa polttomoottorikoneiden voiman hiljaisesti ja helposti, ilman pakokaasuja, kertoo Joel Hautala ja muistuttaa, että laitteilla on pitkät takuuajat.

« Takaisin