Lappajärven Halkosaaren huvikeskus on mainio tanssipaikka.

Lappajärven Halkosaaren huvikeskus on mainio tanssipaikka.

Halkosaari kutsuu tanssimaan

20.6.2019

Tomi Olli

Luonnonkauniilla paikalla Lappajärvellä sijaitsevan Halkosaaren huvikeskuksen tanssikausi on hyvässä vauhdissa. Tanssitoiminnasta vastaa tuttuun tapaan Minna Heinonen tiiminsä kanssa. Idean tanssitoiminnan järjestämisestä Halkosaaressa hän sai omien kokemustensa kautta.

- Halkosaari tuli minulle tutuksi nuoruuden huvipaikkana. Kun sitten reilut kymmenen vuotta sitten pohdin tanssitoiminnan aloittamista Lappajärvellä, tuntui ajatus hyvältä, Heinonen kertoo.

Heinonen kiittelee yhteistyökumppaneita, he ovat olleet tärkeä apu toiminnassa.

- Ilman heitä olisi tanssitoiminnan operointi ollut haastavaa. Varsinkin Lappajärven kunnan erittäin positiivinen suhtautuminen ja myötäeläminen perinteisen tanssilavan henkiin herättämiseen on ollut avainasemassa.
- Myös paikkakuntalaisten palaute on ollut jopa hämmentävän kehuvaa, ja Halkosaari tuokin yhden lisäväriläiskän Järviseudun kesään. Kehuille on kyllä toki aihettakin, sillä valittiinhan Halkosaari taannoin Suomen kauneimmaksi kesälavaksi, Heinonen sanoo.

Heinonen muistuttaa, että avaintekijä asiakkaiden saamiseksi ovat eturivin esiintyjät. Halkosaaressa ovat kesien aikana vierailleen muun muassa Oku Luukkainen, Juha Tapio, Reijo Taipale sekä Matti & Teppo.

- Tänä kesänä yleisöä viihdyttävät muun muassa 22. 6. Elonkerjuu, Joonas Erkkilä sekä Kohtalon kuu, 29.6. Tomi Markkola & Fernet. 6.7. Kyösti Mäkimattila & Varjokuva, 13.7. Petri Nygård sekä 20.7. Simo Silmu & Yölintu sekä TT Purontaka. Tansseja on tarjolla aina elokuun puoliväliin saakka, Heinonen listaa.

Hiekkarantakin viihdyttää

Virtojen Hiekkaranta tarjoaa myös mukavaa kesäohjelmaa, sillä Virrathan on varsinainen juhannuskaupunki aivan virallisestikin.
- Virtain juhannusjuhlista Hiekkarannan tanssit ovat kaikkein kuuluisimmat ja suosituimmat. Sen lisäksi, että terassilta voi ihailla aivan upeita auringonlaskuja Toisveteen, on Hiekkaranta myös jopa legendaarisen Rantarockin syntysija, Heinonen kertoo.

Hiekkarantaan saapuu juhannuksena melkoinen tähtikavalkadi, kun juhannusaattona on vetovastuu suureen suosioon nousseella Pekkaniskan Pojilla, joita tukee kuningatarainesta oleva Nina Åkerman. Juhannuspäivänä kesälomalaisia ja muitakin villitsee mahtava veljespari Matti ja Teppo. Lisäksi viihdyttämään saapuu pitkän linjan lavakonkari TT Purontaka.
- Tästä eteenpäin joka perjantai tanssitaan ja lauletaan kuuluisassa ja suositussa Kellarikaraokessa. Ainoastaan 12.7. jää väliin tämän toiminnan osalta.

- Muita kesän esiintyjiä ovat Lasse Hoikka ja Souvarit, Saija Tuupanen, Kake Randelin, Finlanders sekä Teemu Roivainen, Heinonen kertoo.

« Takaisin