Katja Räisänen ja Esko Hietanen esittelivät arvokkaita Lotta Svärd astioita, jotka jäivät talon tekijöiltä perinnöksi sodan aikana.

Katja Räisänen ja Esko Hietanen esittelivät arvokkaita Lotta Svärd astioita, jotka jäivät talon tekijöiltä perinnöksi sodan aikana.

Haapamäen Suoja on historiallinen huvipaikka

30.12.2015

Katja Räisänen ja Esko Hietanen esittelivät arvokkaita Lotta Svärd astioita, jotka jäivät talon tekijöiltä perinnöksi sodan aikana.

Teksti ja kuvat:

Masa Kojola

Haapamäen sodanaikaisille suojeluskuntamiehille ja lotta- naisille pitää nostaa hattua korkealle, kun he isänmaallisina rakensivat keskelle kylää kolmikerroksisen hirsipytingin Haapamäen Suojan 1938-39 luvuilla.

Suojan synnyttäminen mahdollisti vihollisen ilmavalvonnan ja puhelinliikenteen, joka oli lottien tehtävänä. Nykyään hulppea talo toimii tanssipaikkana, elokuvateatterina ja bingon pelipaikkana.

Nykyään talon omistaa Haapamäen Pallo-Pojat HPP, jolla on loistavat kokoontumis- ja virkistystilat sekä saunat omasta takaa, esittelivät puheenjohtaja/ravintolapäällikkö Katja Räisänen ja kunniapuheenjohtaja Esko Hietanen seuran ylpeyttä.

Tuleva vuosi 2016 on HPP:n 70- vuotisjuhavuosi, jolloin Haapamäen Suojassa järjestetään pitkin vuotta monenmoisia juhlia.

 

Juhlitaan joka kuukausi

Tämän vuoden viimeisenä päivänä otetaan varaslähtö tulevan vuoden juhlinnalle, kun lapset ja nuoret pääsevät valloittamaan Suojan. Vuosi käynnistyy avausbileillä ja mahtavalla ilotulituksella.

Helmikuussa on Ystävänpäivän jäätapahtuma, kunhan yläkerran herra antaa pakkasia, että jää saadaan tehtyä. Maaliskuulla on Talvipäivä Niemelänjärvellä, jossa on avantotapahtuma ja pilkkikisa.

Huhtikuulla Haapamäen Suojalla tarjotaan koko kylälle kakkukahvit. Jalkapallon parissa juhlitaan toukokuulla, jolloin järjestetään -Kaikki pelaa koulufutispäivä- ja Kevätbileet. EM- kisakatsomo on keskuuulla Suojan tiloissa ja suofutiksessa otetaan mittaa joukkueista.

Heinäkuulla on Pro Haapamäki- päivät 1. - 3.7. Elokuu sisältää Juhlaturnauksen ja Turnausjamit Suojalla. Juhlaleivosvisa on syyskuun ohjelmassa. Elokuvafestivaali on vuorossa lokakuussa. Haapamäen Suojan juhlavuoden pääjuhlaa juhlitaan marraskuulla ja vuosi päätetään joulukuulla juhlabingoon sekä juhlatansseihin.

 

Tansseja syyskuulta huhtikuulle

Haapamäen Suojan kuuluisat tanssit alkavat syyskuun lopulla ja jatkuvat huhtikuun loppuun, joka lauantai kertoi Katja Räisänen.

-Meillä vierailevat ainoastaan nimekkäät huippubändit, jotka vetävät talon lähes joka kerta täyteen. Maksimissaan voimme ottaa tanssijoita 600, jolloin väkeä on tungokseen saakka. Porukkaa tulee laajalta alueelta, jopa Tamperetta ja Jyväskylää myöten.

-Nyt on meneillään joulutauko, mutta lauantaina 2.1 hyppelyt jatkuvat, kun In The Mood ja Suvi Karjula tulevat tanssittajiksi. Seuraavina ovat vuorossa Ippe Mansikka, Kasmir ja Jari Grek, Kulkukoirat ja Kalle Kaaja sekä Köpi Koski ja Projekti.

« Takaisin