Biil Hota on mukana Speleissä.

Biil Hota on mukana Speleissä.

Eteläpohjalaiset Spelit spelataan Ilmajoella

8.8.2019

48. Eteläpohjalaiset Spelit spelataan jälleen Etelä-Pohjanmaan opiston upeassa kampusmiljöössä Ilmajoella elokuun toisena viikonloppuna, 9.-11.8. Ohjelmassa on perinteisten Spelimestaruus- ja SM-kilpailujen lisäksi 30 kiinnostavaa ja mielenkiintoista teemakonserttia 250 esiintyjän esittämänä.

 

Perjantai-iltana avajaisten jälkeen puolustusvoimien varusmiessoittokunnassa tutustuneet Lauri ja Tuomas Tuomisto sekä Antti-Jussi Taskinen taituroivat kahdella harmonikalla ja pianolla. Tämän jälkeen juhlistetaan rouva kaksirivisen, dir. mus., mestaripelimanni Airi Hautamäen juhlavuosikonsertilla. Konsertissa Airin lisäksi esiintyy hänen oppilaitaan ja ystäviään sekä hänen perustamiaan pelimanniryhmiä. Illan päätteeksi vuoden 2018 Speliyhtyeemme MäSä-duo taituroi mukaansa tempaavilla otteillaan. Lisäksi koko illan on tarjolla kuultavaa myös eri pelimannien ja pelimanniryhmien esittäminä.

Lauantaiaamulla käydään Spelien SM-kisat huuliharpun ja mandoliinin soitossa. Huuliharppu on muutenkin vahvasti esillä tämän vuoden Speleissä. Nimesimme sen juhliemme teemasoittimeksi.

Lisäksi Spelimestaruudet ratkotaan 1- ja 2-rivisten haitareiden soitossa.

Kahdessa salissa tapahtuvien pelimannisoittojen lisäksi konserttikokonaisuuksia tarjoavat Olli Orrenmaa murrelauluineen, maakunnan kansantanssiryhmät sekä tämän vuoden Speliyhtye Siltapelimannit omissa konserteissaan. Spelien toinen juhlavuosikonsertti on lauantai-illalla koettava Eila Pienimäen 60-vuotistaiteilijajuhlakonsertti. Loppuunmyyty konsertti kuultiin helmikuussa Jämi-Areenalla. Nyt toisinnon voi kokea Speleissä. Ilta jatkuu Jonna Pirttijoen ja Tiina Karhu-Ahtosen mm. Toivo Kuulan Eteläpohjalaisen sarjan sisältävällä sekä yhtyeiden 5/5 ja illan päättävän, uudistuneen Bill Hotan konserteilla.

Spelisunnuntai aloitetaan pyhäaamun virsilauluhetkellä ja siitä jatketaan Spelien päätösjuhlaan.

Spelien suojelijana toimii kansanedustaja Paula Risikko.

« Takaisin