Marita Ottela.

Marita Ottela.

Etelä-Pohjanmaalla mennään yhdessä kohti yrityskauppaa

11.10.2017

Marita Ottela.

TE-toimistosta tukea yrityskauppoihin ja omistajanvaihdoksiin

Etelä-Pohjanmaan TE-toimisto tukee voimakkaasti jatkajien löytämistä toimiviin yrityksiin, joissa yrittäjä on aikeissa luopua yritystoiminnasta. Yhdessä kohti yrityskauppaa-omistajanvaihdosvalmennus tarjoaa käytännön tukea yrityksen myyjille ja ostajille. Vuonna 2016 käynnistynyt hanke saa nyt jatkoa vuoteen 2018.

Valmennuksen työpajoissa paneudutaan mm. yrityskauppojen toteuttamistapoihin, rahoitusvaihtoehtoihin ja tehdään oma omistajanvaihdossuunnitelma. Myyjille ja ostajille suunnattujen omien työpajojen lisäksi on yhteispajoja. Osa valmennuksesta toteutetaan verkko-opiskeluna.  Tähän mennessä Etelä-Pohjanmaalla on hankkeessa toteutettu 3 työpajaa ja näihin on osallistunut 10 henkilö- ja 8 yritysasiakasta.

Valmennukset toteuttaa ValmennusMajakka, jolla on pitkä kokemus yritysvalmennuksesta. Veli-Matti Ruotsalainen ValmennusMajakasta kannustaa myyjiä ilmoittautumaan mukaan. ”Jos yrityksen myyntiä nykyään pitäisi alkaa vakavasti suunnittelemaan 50 vuotta täytettyään, niin tulevaisuudessa yrityksen myynti on normaali osa yrittäjyyttä. Sen tulisi olla yksi yritystoiminnan kehittämistä ohjaava tavoite jo yritystoiminnan aloittamisesta lähtien”, Veli-Matti sanoo.

Etelä-Pohjanmaalla myyjien valmennuksen kävi Kurikan lääkintävoimistelun omistaja Marita Ottela: "Tästä koulutuksesta saamani tieto kohdistui nimenomaan juuri oman yrityksen myyntiin ja ohjaus oli hyvin henkilökohtaista”.  Maritan mukaan lyhyt valmennus sopii hyvin kiireisellekin yrittäjälle.

Ostajan valmennukseen voi osallistua myös siinä tilanteessa, että vielä ei ole tiedossa ostettavaa yritystä. Toimivan yrityksen ostaminen on yksi vaihtoehto siirtyä yrittäjäksi, ja usein myös helpompikin tie kuin perustaa uusi yritys mahdollisesti jo kyllästetyille markkinoille. Ostajan valmennuksen jälkeen yrittäjäksi aikovalla on valmiudet käydä neuvotteluita yrityskaupoista ja tuntee kanavat, mistä ostettava yritys voisi löytyä.

Omistajanvaihdosvalmennus käynnistyy Etelä-Pohjanmaalla 30.10.2017 ja haku päättyy 22.10.2017.

Hankkeen keskeisiä toimijoita Etelä-Pohjanmaan TE-toimisto, Etelä-Pohjanmaan Yrittäjät, Finnvera ja SEAMK. Kouluttajana toimii ValmennusMajakka.

"Yhdessä kohti yrityskauppaa"-hanke on yksi Työ- ja elinkeinoministeriön työnvälityksen pilottihankkeista ja toteutetaan yhdessä Satakunnan TE-toimiston kanssa. Uudentyyppisiä yrityspalvelun ja yritysyhteistyön toimintamalleja kehittävän pilottihankkeen tavoitteena on työllisyysperusteisen yrittäjyyden ja omistajanvaihdosten edistäminen.

« Takaisin