Järjestävän seuran EPUR ry:n Maija-Riikka Pellikka ja Tosi-Romeo kisaavat suomenhevosten mestaruuksista tulevana viikonloppuna (kuva: Valokuvaus Tuulia N / www.tuulian.net).

Järjestävän seuran EPUR ry:n Maija-Riikka Pellikka ja Tosi-Romeo kisaavat suomenhevosten mestaruuksista tulevana viikonloppuna (kuva: Valokuvaus Tuulia N / www.tuulian.net).

Esteratsastuksen suomenmestaruudet ratkaistaan Tuurissa

18.8.2016

Järjestävän seuran EPUR ry:n Maija-Riikka Pellikka ja Tosi-Romeo kisaavat suomenhevosten mestaruuksista tulevana viikonloppuna (kuva: Valokuvaus Tuulia N / www.tuulian.net).

Todellisia hevosvoimia Kyläkaupalla

Miljoona Hevonen –tapahtuman ensimmäinen kisaviikonloppu alkaa huomenna 19.8.2016 kello 9. Kyläkaupan hiekkakentällä ratkotaan viikonlopun aikana poniratsukoiden ja lapsiratsastajien SM sekä pikkuponien ja suomenhevosten mestaruus 2016 sekä Pohjanmaan aluecupin finaalit.

Maanantaina 22.8. on tapahtuman ainoa välipäivä ja tiistaina 23.8. ohjelma jatkuu Evidensia Eläinlääkäriasemien järjestämillä valmennusklinikoilla, joiden seuraaminen on SM-kisojen tapaan yleisölle täysin ilmaista. Erilaisia luentoja on torstaiaamupäivään 25.8. saakka ja keskiviikkona luvassa on kouluratsastuksen rataharjoitus. Miljoona Hevonen –kilpailu jatkuu torstaina klo 13. Perjantaista 26.8. alkaen hypätään senioreiden, junioreiden ja nuorten ratsastajien suomenmestaruuksista.

Kolmatta kertaa toteutettavan tapahtuman järjestää Etelä-Pohjanmaan Urheiluratsastajat ry yhteistyössä Kyläkaupan kanssa. Viime vuotiseen tapaan kilpailuja voi seurata myös nettiTV:stä (www.miljoonahevonen.net). Jälkimmäisen viikonlopun tunnelmia välittää myös YLE, sillä senioreiden SM-luokat nähdään TV2:lla sunnuntaina 28.8.2016.

Lähes 500 starttia ensimmäisenä kisaviikonloppuna

Kisan taso on SM-statuksesta johtuen todella kova. Ensimmäisenä viikonloppuna Tuuriin saapuu parisataa ratsukkoa, joille tulee yhteensä 487 starttia kolmen kisapäivän aikana. Muun muassa pienten ponien hallitsevat mestarit Sofia Soilu – Pin Rock’s Hustle and Bustle saapuvat puolustamaan mestaruuttaan.

Lapsiratsastajien ja ponien suomenmestaruudet ratkaistaan sääntöjen mukaan yhdessä kilpailussa kolmena päivänä. Suomenhevosten mestaruuksissa osakilpailuja on kaksi. Ponien mestaruudessa kilpailu suoritetaan kahdessa kategoriassa (isot ponit / pienet ponit), molemmissa erikseen. Ratsukoiden sijoitus määräytyy osakilpailujen yhteenlaskettujen virhepisteiden mukaan. Virhepisteiden ollessa samat mitalisijoista suoritetaan uusinta.

Suomenhevosten mestaruus ratkeaa jo lauantaina. Kultaa tavoittelevat muun muassa hallitsevat mestarit Laura Niinimäki ja K.P. Sampo ja viime vuoden pronssimitalistit Marja Tetri-Rantanen – Niisun Nestori sekä tämän vuoden valjakkoajon mestaruushopeaa saalistanut Friisin Paletti Mira Mahosenahon ratsastamana. Eteläpohjalaista väriä suomenhevosten mestaruustaistoon tuo järjestävää seuraa edustava Maija-Riikka Pellikka, joka kilpailee orilla Tosi-Romeo.

Tämän lehden ilmestyessä jälkimmäisen kisaviikon osallistujamäärää ei vielä tiedetä, sillä ilmoittautumisaika päättyy sunnuntaina 21.8.

Oppia hevosurheilun huipuilta Evidensia -valmennusklinikoilla

Kisaviikonloppujen välissä, tiistaista torstaihin 23.-25.8. on mahdollista seurata yleisölle ilmaisia Evidensia Eläinlääkäripalveluiden valmennusklinikoita sekä kaikille avoimia luentoja. Kouluratsastusklinikoilla valmentajana toimii mm. kouluratsastaja ja ratsastusvalmentaja Marko Björs ja esteratsastuksessa päästään seuraamaan kokeneen Teppo Hakalan valmennuksia. Hän toimii mm. Etelä-Suomen aluevalmentajana ja on tänäkin vuonna Miljoona Hevosen ratamestari. Valmennusten tarkemmat aikataulut on luettavissa kilpailun nettisivuilta www.miljoonahevonen.net.

Evidensian eläinlääkärit huolehtivat tapahtumassa kisahevosten lisäksi pieneläimistä. Evidensian pop-up-klinikalla Expo-teltassa voit käydä myös koirasi kanssa esimerkiksi uusimassa rokotuksen tai näyttämässä asiantuntijoille lemmikin pieniä vaivoja.

Miljoona Hevonen on myös markkinatapahtuma

Tapahtumateltan sisällä olevalla expoalueella ovat mukana maan johtavat hevostarvikekauppiaat, joten luokkien välillä on mukava piipahtaa shoppailemaan. Kilpailujen aikana tapahtumateltassa voi nauttia myös buffetin hyvistä antimista.

Kyläkaupan laajat valikoimat ja palvelut ovat kätevästi kilpailualueen vieressä valmiina palvelemaan sekä yleisöä että kilpailijoita tukijoukkoineen.  Kisojen aikana Kyläkaupassa on hyviä tarjouksia muun muassa Miljoona Hevosen yhteistyökumppaneilta Finlaysonilta, Orthexilta, Fiskarsilta, PrimaDogilta ja Martinexilta.

Lisätietoja ja tarkemmat aikataulut:
www.miljoonahevonen.net

« Takaisin